Текстът и видеото са препубликувани от - платформа за проверка

...
Текстът и видеото са препубликувани от - платформа за проверка
Коментари Харесай

Как работи дезинформацията: Бежанците от Украйна

Текстът и видеото са препубликувани от - платформа за инспекция на обстоятелствата, основана по самодейност на Асоциацията на европейските публицисти - България.

В България се популяризират редица погрешни изказвания, съгласно които бежанците от Украйна имат повече права и получават повече от българските жители. Дезинформацията набира известност в обществените мрежи, където тези изказвания са споделяни неведнъж от хиляди консуматори.

Със статута си за краткотрайна протекция бежанците от Украйна получават за избран интервал от време същите права, каквито имат и българските жители.

Слухове и погрешни изказвания за украинските бежанци са необятно публикувани и в други европейски страни, измежду които Полша, Унгария, Словакия и Румъния. Тази дезинформация се употребява от радикални политически партии, с цел да привлекат повече гласоподаватели, разяснява за Factcheck.bg журналистът от полската платформа за инспекция на обстоятелства Demagog Матеуш Холева.

Повече - вижте във видеото.



Автор: Кристиян Юлзари

Редактор: Елена Фурнаджиева

Оператор: Благой Момчилов

Видеомонтажист: Георги МарчевВидеото е основано в партньорство с Европейската комисия под формата на видеа, които демонстрират демонстрира по какъв начин работи дезинформацията и за какво е значимо да я разпознаваме.

Кампанията се осъществя в подтекста на " Българска коалиция против дезинформацията ", която събира дружно представители на европейски и интернационалните институции, български държавни ведомства, медии, проверители на обстоятелства и неправителствени организации, които сплотяват старания за противопоставяне на дезинформацията, която се популяризира в България.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР