Текстът и видеото са препубликувани от - платформа за проверка

...
Текстът и видеото са препубликувани от - платформа за проверка
Коментари Харесай

Как работи дезинформацията: "Денацификацията" на Украйна

Текстът и видеото са препубликувани от - платформа за инспекция на обстоятелствата, основана по самодейност на Асоциацията на европейските публицисти - България.

Една от аргументите за войната против Украйна, изтъквана от Русия, е нуждата от " денацификация " на страната. Кремъл погрешно твърди, че властта в Киев е завладяна от неонацисти. В украинския парламент няма нацистки или неонацистки партии - на последните парламентарни избори през 2019 година крайнодясната партия " Свобода " печели малко над 2% от гласовете и не съумява да премине прага от 5%.

Москва афишира и персонално президента на Украйна Володимир Зеленски за нацист - в действителност, Зеленски е етнически евреин и е изгубил близки в Холокоста.

Друг мотив за нуждата от денацификация на Украйна е съществуването на Азовския батальон. В реалност това формирование съставлява незначителна част от украинската войска - в него вземат участие сред 900 и 2500 души от към 300 хиляди военни във въоръжените сили на страната. Манипулативно е да се твърди, че цялата войска на Украйна е с нацистки възгледи.

Вижте повече във видеото.

Автор: Мина Киркова

Редактор: Елена Фурнаджиева

Видеомонтажист: Георги Марчев

Видеографики: Фани Бъчварова



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР