Текстът е препубликуван от Към края на Първата световна война

...
Текстът е препубликуван от Към края на Първата световна война
Коментари Харесай

Иван Кръстев: Според Европа Путин планира нещо по-лошо дори от война

Текстът е препубликуван от

Към края на Първата международна война един немски военачалник изпратил депеша до австрийските си съдружници с резюме на обстановката. Положението е „ съществено, само че не пагубно “, написал той. И получил отговор: „ А тук ситуацията е пагубно, само че не и съществено “.

Това е виц, несъмнено. Но този виц обобщава различието сред Америка и Европа по отношение на обстановката в Украйна. Според Съединени американски щати и президента Байдън, който в сряда публично утвърди разполагането на американски войски в Източна Европа, една съветска инвазия, ръководена от президента Владимир Путин, е „ ясно различима опция “. За Европа това не е толкоз несъмнено. Високопоставен немски посланик заключи разминаването в позициите по следния метод. „ Съединени американски щати считат, че Путин ще стартира пълномащабна война. Докато европейците мислят, че той блъфира “.

Изглежда това различие е предстоящо. Все отново за обществото в Западна Европа една пълномащабна война наподобява също толкоз невъобразима, колкото и настъпление на извънземни. Десетилетията на мир в Западна Европа, в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР