Текстът е от Фейсбук профила на автора. Няколко бързи размисли

...
Текстът е от Фейсбук профила на автора. Няколко бързи размисли
Коментари Харесай

Борисов отне думата на всички, които можеха да навредят

Текстът е от " Facebook " профила на създателя.

Няколко бързи размишления по евроизборите:

1. Ниска изборна интензивност в България. Това би трябвало да е знак към политиците. Хората желаеха да гласоподават, само че не откриха за кого. Сигурно към 1 млн. индивида се оглеждат и чакат своите претенденти, платформи и визии.

2. ГЕРБ завоюваха с преднина, само че като безспорен брой гласове не могат да се похвалят доста. Обърнаха акцията последните 2 седмици. Борисов лиши думата на всички, които можеха да навредят, и самичък пое кормилото. И в директно, и в преносно значение.

3. Ходът с привличане на Съюз на демократичните сили беше добър. Част от " старите седесари " дадоха гласове за ГЕРБ.

4. Искането на амнистия също беше положително. Но в случай че ГЕРБ решат, че " Апартаментгейт " или " Къщигейт " или различен гейт са забравени, ще сбъркат доста. Всеки опит да върнат някого от подалите оставка ще бъде неточност.

5. Тотално сбъркана акция от страна на Българска социалистическа партия. Имаха толкоз благоприятни условия, само че не съумяха да се възползват.

6. Българска социалистическа партия трябваше да са в Народното събрание. Оплакваха се, че Борисов прави акция като министър председател, а избягаха от опцията за непрекъсната агитация от парламентарната естрада. Изумително необичайно решение.

7. През последната година и половина Нинова се опита да нарежда Българска социалистическа партия като последна консервативна религиозна групировка. Според мен дори и нейните хора не схванаха какво тъкмо желае да направи.

8. Лошо решение беше и два месеца преди изборите, вместо да прави акция, Нинова да потегля на вътрешни борби със Станишев, началник на ПЕС. Ама очевидно " Говорит Москва " не прости.

9. Движение за права и свободи също изгубиха като безспорен брой гласове. Да, ниската интензивност им оказа помощ за брой вкарани депутати, само че сигналът е явен. Фактът, че Ахмед Доган персонално се обърна към гласоподавателите, също е индикативен.

10. Крайно време е Движение за права и свободи да се дефинира дали в действителност са либерали, като вземе отношение по някои тематики. Като конвенцията против домашното принуждение, да вземем за пример. Или пък да спре да се назовава демократично, а да си признае, че са консервативни, изконни и религиозни.

11. Идеята, че има доста Динковци, претърпя крах. Да, кресливи са, само че броят им не е толкоз огромен, колкото сами чакаха. Българите ясно демонстрираха, че не желаят фашизоиден шовинизъм. Все отново децата желаят да са жители на света.

12 . Много обединения се сбиха за този дребен и писклив бранш – Воля, Атака, НФСБ, Вътрешна македонска революционна организация, Българска социалистическа партия, Възраждане и други Сами се вкараха в клопката на личната си значителност. Разбираемо изгубиха.

13. Това би трябвало и да е знак към ръководещите да не се поддават на дребното, само че удивително шумни патриотари, сектанти и така нататък А да отстояват цивилизационния избор на българите.

14. Демократична България съумяха да реализират доста за малко време. Като за първа акция им се получи добре.

15. Но останаха в стеснен бранш, не съумяха да излязат от общоприетата си публика. Трябва изчерпателен и почтен разбор и стратегически ограничения по какъв начин да разширят групата гласоподаватели.

16. Основна уязвимост на Демократична България – вътрешните раздори. Половината акция изгубиха да се изясняват и да се карат вътрешно. Политическото сектанство на някои от членовете им няма да докара до нищо положително. Уж демократи, а скачаха на всеки, който пишеше, че ще гласоподава за различен. Трябва да си създадат модел за положителна връзка и да помолят симпатизантите си да са по-толерантни към хората. Изумително неприятно е някой да ти се кара, че не си задоволително екзалтиран по неговите си разбирания.

17. Имаше забавни " обири на гласове ". Беше ясно, че Иванчева няма по какъв начин да стане евродепутат, само че взе гласове, които можеха да отидат към Демократична България. Хората на Първанов излъгаха Българска социалистическа партия и им взеха гласове под формата на " Коалиция за България ".

18. Като цяло е нужен диалог за Европа, полезностите, цивилизацията и всичко останало. Европейски Съюз стана жертва на личния си триумф. Хората не помниха какво е било преди този момент. Необходима е непрекъсната връзка по тематиката.

19. Глобално за Европа има повишение на изборната интензивност. Хората явно от ден на ден схващат какъв брой е значимо гласуването в обединявания ни дом. Даже Юнкер бил сюрпризиран. Ама той се изненадва от всичко.

20. Глобално за Европа старите партии са в оттегляне. Не съумяха да схванат, че светът се е трансформирал , че хората са се трансформирали и че би трябвало нов модел на връзка.

21. Много нови партии влязоха в Екологичен потенциал. Новите хора в новия свят явно желаят повече зелени, устойчиви политики, харесват повече микротаргетирани послания. Старите партии не го схванаха и отстъпиха място.

Като цяло се веселя, че потвърдихме цивилизационния си избор да сме част от западната народна власт. Не е елементарно, само че дава устойчиви резултати.

Светът се промени. Хората се трансформираха. Комуникацията се промени. И стана извънредно значима. Citizens Communication Management е главната посока за тази година.

Животът продължава. Идват идващите избори.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (553)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР