Текст с шокиращи заключения за това как коронакризата е била

...
Текст с шокиращи заключения за това как коронакризата е била
Коментари Харесай

CNN: Китай е крил данни за избухването и мащаба на коронавируса

Текст с шокиращи изводи за това по какъв начин коронакризата е била скрита в Китай през цялото време на пандемията разгласява през днешния ден CNN, заяви.

Документите, изтекли от китайската провинция Хубей, демонстрират, че Китай е заявил по-малък брой коронавирусни инфекции; че са били нужни седмици за диагностициране на новите случаи и че не е уведомил обществеността за пик на сезона на грип Хубей през декември предходната година. Това съответствува с времето, когато се подозира, че първите случаи на ковид действително са се появили в Китай, написа CNN.

В отчет, озаглавен " Вътрешен документ. Поверително " , локалните здравни управляващи в провинция Хубей, където за първи път е бил открит вирусът, са оповестили общо 5 918 новооткрити случаи на 10 февруари - повече от два пъти повече от формалния обществен брой доказани случаи. По това време тази цифра не е била оповестена и наподобява Китай е показал данните по метод, който омаловажава тежестта на епидемията.

Цифрата, незнайна по-рано, е в поредност от разкрития на 117 страници изтекли документи от Центъра за надзор и профилактика на болесттите в Хубей, който той има и чиято достоверност е доказана от CNN.

Китай гневно отхвърли изказванията на Съединени американски щати и други западни държавни управления , че съзнателно е задържал информация за вируса, като твърди, че е бил почтен със света от самата му поява. Въпреки че документите не дават доказателства за тенденциозен опит за прикриване на констатациите, те разкриват редица несъответствия в това, което управляващите са знаели, и това, което е било разкрито на обществеността.

Документите, които обгръщат непълния интервал сред октомври 2019 година и април тази година, сочат негъвкава здравна система, лимитирана от администрация от горната страна надолу, и процедури, които не са били съответни за справяне с избухналата рецесия. Няколко сериозни документа в ранните стадии на пандемията дават ясни доказателства и сочат към модел на институционални дефекти.

Документите демонстрират, че локалните здравни чиновници са разчитали на неизправни механизми за тестване и докладване за нови случаи.

Докладът на основата на документите от началото на март демонстрира, че междинното време сред появяването на признаците до доказаната диагноза е 23,3 дни . Експерти обявиха пред CNN, че това доста затруднява наблюдението и битката с заболяването.

Здравните специалисти споделят, че документите ясно демонстрират, че Китай е знаел всичко за вирусната зараза през първите месеци.

" Ясно е, че са позволили бюрократично и политически стимулирани неточности в метода, по който е подходено към епидемията ", сподели Янжонг Хуанг, върховен здравен експерт в Съвета по външни връзки, писал в детайли за публичното здраве в Китай. " Това е имало световни последствия ", добави той.

Документите са предоставени на CNN от лице, поискало да остане анонимно. Човекът е завил, че е работил в китайската здравна система и е бил стимулиран да изложи истината, която е била цензурирана . Документите са тествани от шестима самостоятелни специалисти за достоверността на наличието. Те демонстрират необятен набор от данни за два съответни дни - 10 февруари и 7 март, които са доста разнообразни от това, което Китай обществено е декаларирал по това време. На 10 февруари, когато Поднебесната империя заяви за 2 478 нови доказани случая в цялата страна, документите демонстрират, че в реалност в Хубей са декларирани общо 5 918 новосъобщени случая. Според отчета има 2 345 " доказани случаи ", 1 772 " клинично диагностицирани случаи " и 1 796 " подозрителни случаи ".

От всичко това може да се заключи, че светът е получил по-оптимистични данни от Китай, в сравнение с действителните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР