текст data-component-name=редакторска бележка class=editor-note inline-placeholder data-article-gutter=true> Бележка на редактора: Версия

...
текст data-component-name=редакторска бележка class=editor-note inline-placeholder data-article-gutter=true> Бележка на редактора: Версия
Коментари Харесай

Десетки котки, оставени да умрат в пустинята на Абу Даби, предизвикаха протести

текст " data-component-name= " редакторска записка " class= " editor-note inline-placeholder " data-article-gutter= " true " > Бележка на редактора: Версия на тази история се появява в бюлетина на CNN Meanwhile в Близкия изток, три пъти седмично разглеждане на най-големите истории в района.

Група поданици на Обединените арабски емирства откриха повече от 140 котки, изхвърлени в пустиня в столицата Абу Даби, в феномен, който провокира рецензии от интернационалните организации за правата на животните и провокира държавно следствие.

Котки от всички породи, в това число неместни разновидности като персийските, са били оставени да умрат в капан в своите носачи или са се скитали из пустинята без храна, заслон или вода, съгласно Чику Шергил, гражданин на Абу Даби, който е взел участие в спасяването.

Животните бяха изоставени против автомагистралата против управлявания от държавното управление подслон за животни в Абу Даби в ал Фалах, жилищен регион в Абу Даби. От приюта споделиха на CNN, че не са знаели за случая и отхвърлиха повече мнения.

Спасителите са преброили 50 мъртви котки в партидата и са избавили 95 от 28 септември насам. Спасено е и куче голдън ретривър, а хъски е открито мъртво. Някои от животните са били микрочипове, което допуска, че не са бездомни.

Хората пресичат река Дияла, приток на Тигър, където намаляващите равнища на водата тази година провокираха паника измежду жителите покрай Багдад, Ирак, на 29 юни. Хората пресичат река Дияла, приток на Тигър, където намаляващите водни равнища тази година провокираха паника измежду жителите покрай Багдад, Ирак, на 29 юни. Хади Мизбан/AP

Септемврийските температури доближават високи 40,5C (105F) в град Абу Даби. Температурите в пустинята може да са по-високи денем. Епизодът провокира рецензии от интернационалните организации и деятели за правата на животните.

Организацията за правата на животните Хора за етично отношение към животните (PETA) предлага премия от 5000 $ за информация за „ който и да е изхвърлил тези котки в пустинята “, сподели вицепрезидентът на PETA за Азия Джейсън Бейкър в изказване за CNN.

„ Този ​​акт на свирепост не би трябвало да се замита под килима... Решението на рецесията с бездомните животни е стерилизиране и кастрация и осиновяване от пренатоварени и с непълен личен състав приюти, което PETA Asia желае от ОАЕ да изисква от години “, сподели Бейкър.

Министерството на общините и превоза на Абу Даби (DMT) съобщи в сряда, че ще проверява случая. Тя насърчи обществеността да заяви детайлности за случая и подхваща ограничения за намиране на виновните за него.

Д-р Катрин Полак, вицепрезидент на Humane Society International за животните компаньони, сподели пред CNN, че е удовлетворена да види, че управляващите одобряват въпроса съществено.

bani yas caracals Desert Islands Resort & Spa от Anantara

Доброволният избавителен екип работи непрекъснато, като доста от тях си вземат отпуск, с цел да продължат да избавят изоставените котки, да им слагат микрочипове и да им намират домове, съгласно Шергил.

Десет домашни котки от Дубай, на час път с кола от Абу Даби, бяха разпознати с микрочипове и върнати в домовете си.

Абу Даби инициира стратегия Trap-Neuter-Return (TNR) през 2008 година за надзор на диви и бездомни котки, главно посредством приюта за животни в Абу Даби.

Програмата на TNR споделя, че е в сходство с „ интернационалните насоки за хуманно отношение към животните “ и твърди, че освобождава животните назад там, където са били хванати в капан.

„ Места за изхвърляне “ на животни са необятно публикувани в Абу Даби и Дубай и това не е изолиран случай, се споделя в изказване на Международната организация за отбрана на животните (OIPA), добавяйки, че е провеждала акция в интерес на бездомните животни в ОАЕ. в продължение на години.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР