Тексаският съд присъди обезщетение в размер на 1,2 млрд. долара

...
Тексаският съд присъди обезщетение в размер на 1,2 млрд. долара
Коментари Харесай

$1,2 млрд. трябва да плати мъж, публикувал интимни снимки на бившата си

Тексаският съд присъди обезщетение в размер на 1,2 милиарда $ на жена, която е била жертва на порно възмездие. За това оповестява BBC News.

Жената, която е посочена единствено с буквите Д.Л. в правосъдната документи, е завела дело за тормоз против някогашния си другар през 2022 година Тя го обвинила, че той е разгласил нейни интимни фотоси онлайн, с цел да я унижи обществено след раздялата им.

Нейните юристи по делото споделиха, че съглашението е победа за жертвите на „ полово и психическо принуждение “. „ Вероятно мъжът ще апелира, само че въпреки всичко това решение на съда възвръща положителното ѝ име “, сподели водещият юрист по делото Брадфорд Гилд.

Първоначалното искане на юристите било за 100 млн. $ обезщетение. Но правосъдните заседатели взели решение за по-голяма сума. „ Надяваме се, че зашеметяващото обезщетение ще изпрати нужното обръщение и няма да разреши на други сътрудници да се унижават по този метод “, прибавя Гилд.

От документите по делото излиза наяве, че дамата и някогашният ѝ другар са почнали да се срещат през 2016 година Тя е споделяла свои интимни фотоси с подсъдимия по време на връзката им. След разлъка им през 2021 година обаче той разгласява голите ѝ фотосите в обществените медии и уебсайтовете за възрастни. Това е станало без нейното единодушие, написа bTV.

Твърди се също по този начин, че той е изпратил фотосите и на нейните другари и семейство ѝ посредством обществено налична директория в Dropbox. Той също по този начин е упрекнат, че е имал достъп до нейните сметки в обществените медии, електронната поща и персоналния ѝ мобилен телефон, в това число до системата от охранителни камери в дома на майка ѝ, с цел да ревизира дали е там.

В резултат на действията си той е наказан да заплати на дамата 200 млн. $ за минали и бъдещи душевни премеждия, както и един милиард $ за „ примерни вреди “. Досега в никакъв случай не е присъждана толкоз висока сума в историята на правосъдната система на Съединени американски щати, разясняват американските медии.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР