Тексас се вдигна на бунт срещу мигрантите, след като САЩ

...
Тексас се вдигна на бунт срещу мигрантите, след като САЩ
Коментари Харесай

Тексас на бунт срещу мигрантите, Байдън заплашва да затвори границите

Тексас се подвигна на протест против мигрантите , откакто Съединени американски щати бяха подложени безусловно на настъпление . Или най-малко елементи от тях. 

В страната навлизат милиони незаконни мигранти и съгласно разнообразни специалисти обстановката към този момент е излязла отвън надзор. Затова Тексас реши самичък да управлява границите си, откакто президентът Джо Байдън отхвърли да го направи. 

Върховният съд на Съединени американски щати забрани на Тексас да блокира незаконните мигранти с бодлива тел , Тексас отхвърли и съобщи, че протичащото се е настъпление в Съединени американски щати, а президентът се проваля в една от главните си задания – да защищава щатите от навлизане на противников сили .

Вече 25 от 50-те щата, всичките с републиканци отпред, обявиха поддръжка към Тексас , а съвсем всеки член на републиканската партия предизвиква щата да не се поддава на натиска. 

Губернаторът на Тексас написа писмо, в което декларира:

“Федералното държавно управление наруши разбирателството сред Съединени американски щати и щатите. Великите хора, написали конституцията на Съединени американски щати, предвидиха, че щатите не би трябвало да бъдат оставени на милостта на президент, който не зачита законите и не прави нищо да спре външни закани като тази картелите да вкарват милиони незаконни мигранти през границата. Поради тези аргументи разгласих нашествие…за да прикани конституционното право на Тексас да се отбрани. Това право е висш закон на земята и надвишава всевъзможни федерални решения за противното. Тексаската национална армия и други тексаски служби работят съгласно това право, както и законите на щата, да подсигурят границата на Тексас. ”

Писмото евентуално ще остане в историята като един от най-сериозните протести на един щат пред федералното държавно управление . Самият Абът сподели забележителна храброст като се застъпи за своя щат, вместо да се подчини на Байдън.

Часове по-късно президентът Джо Байдън излезе с позиция, като даде обещание да затвори границите, в случай че това се наложи . За задачата сега в Сената се договаря съглашение. В момента, в който то бъде утвърдено и президентът на Съединени американски щати го подпише, Байдън щял да затвори границата

Двупартийните договаряния доближиха сериозна точка на фона на възходящата републиканска съпротива. Някои републиканци сложиха съглашението за сигурността на границите като изискване за по-нататъшна помощ на Украйна .

По-ранопредседателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън сподели, че договорката е „ мъртва при идването “ в сегашната си форма , съгласно писмо до републиканските законодатели в Камарата на представителите, съобщи „ Reuters “.

Байдън, демократ, който се бори за още един мандат на изборите на 5 ноември, се сблъсква с рекорден брой мигранти, хванати да пресичат нелегално границата сред Съединени американски щати и Мексико по време на неговото президентство. Републиканците настояват, че Байдън е трябвало да резервира ограничаващата политика на някогашния републикански президент Доналд Тръмп, любимец за номинацията на неговата партия.

„ Това, което беше контрактувано, би било – в случай че бъде признато в закон – да бъде най-трудният и обективен набор от промени за обезпечаване на границата, която в миналото сме имали в нашата страна “ , сподели Байдън в изказване. И добави:

„ Това ще ми даде, като президент, нови незабавни пълномощия за затваряне на границата, когато стане претрупана. И в случай че ми бъде обещано това пълномощие, бих го употребявал в деня, в който подпиша законопроекта. “

Източници настояват, че в съглашението ще бъде записано, че мигрантите ще бъдат връщани назад в Мексико, в случай че техният брой дневно надвиши 4000 души

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР