Tежкотоварният трафик от Русе ще бъде разпределян във вътрешността на

...
Tежкотоварният трафик от Русе ще бъде разпределян във вътрешността на
Коментари Харесай

След настояване на кмета Пенчо Милков: тежкотоварният трафик от Русе ще се разпределя във вътрешността на страната

Tежкотоварният трафик от Русе ще бъде разпределян навътре в страната, разгласи през днешния ден новият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Три дни след встъпването си в служба той се зае с горещия проблем на Русенския район, за решаването на който интензивно се бори кметът на Русе Пенчо Милков. В срещата се включиха зам.-главният  секретар на Министерство на вътрешните работи, регионалният шеф Анатоли Станев, локалните ръководители на Министерство на вътрешните работи, Областно пътно ръководство, Гранична полиция, ДАИ и българският дипломат в Букурещ Радко Влайков. Пред способените институции кметът на Русе настоя за мярката, като уточни, че тя е най-благоприятният вид за русенци.

„ Всеки път, когато излизаме на митинг за тежката пътна конюнктура в Русе, опашки от тирове няма. Желанието ми е страната да провежда на национално равнище трафика по този начин, както бе на 3 август, когато русенци стачкуваха за последно. Нека тази организация се поддържа от съответните институции, тъй като Русе постоянно е бил лицето на страната “, сподели Пенчо Милков.

Той предложи 20-километровата опашка, присъща в последните месеци за Русе, да бъде разпределена от способените институции на територията на другите области по трасето на тировете, тъй че да не се стига до ескалиране на напрежението в обособени обитаеми места.

Министър Демерджиев увери, че предлагането ще бъде показано пред Министерския съвет. За основаването на мечтаната организация може да бъде употребен опитът от зимното поддържане на пътищата в страната, при което тировете се отбиват от пътя, като няма да се допусне престоят им в обитаеми места, тъй че да се основава напрежение. Ангажимент на Министерство на вътрешните работи ще е да управлява водачите, които се пробват да заобиколят тази организация на придвижването. Иван Демерджиев добави, че с включването на спомагателни сили отвън Русе и положителната връзка с Националния координационен център, обстановката следва да се облекчи до реализирането на общинския план за огромен буферен паркинг.

Кметът Пенчо Милков даде на министъра и публично писмо с претенции от името на русенци, измежду които бяха още 10% от приходите от таксата за прекосяване на Дунав мост да остават в Русе и да бъдат влагани в поддръжката на инфраструктурата, а инспекциите на жители при прекосяване на границата да бъдат облекчени.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР