Тежко заболяване е свалило Цветана Манева от сцената, пишат медии,

...
Тежко заболяване е свалило Цветана Манева от сцената, пишат медии,
Коментари Харесай

Българската сцена няма да е същата без нея. Сбогуваме се с голямата актриса Цветана Манева

Тежко заболяване е свалило Цветана Манева от сцената, пишат медии, като се базират на източници, близки до огромната звезда на българския спектакъл. На 24 май тя получи премия „ Аскеер “ и изненадващо за всички заяви, че се отдръпва от актьорската работа. Това стана два месеца след планувана премиера в Народния спектакъл, която по този начин и не се състоя. Манева в никакъв случай няма да изиграе пред аудитория последната си театрална роля.

Да слезе от сцената за Цветана Манева е било едно от най-трудните решения, които е вземала в живота си. Но е било неизбежно. Диагнозата ѝ била тежка, настояват нейни близки. Здравословното ѝ положение било толкоз влошено, че актьорските ѝ изяви ставали непостижими. Болестта ѝ тази пролет станала повода за неуспех на готово зрелище в Народния спектакъл, по което са работили някои от най-изявените експерти в областта на това изкуство. Голямата звезда не можела да си разреши да поема повече задължения, които да не извършва. Ето за какво си наложила да се отдръпна, макар че ѝ се играело повече от всеки път.

Въпреки че отхвърля да се изявява като актриса, Цветана Манева продължава участията си в театрални събития. Преди дни тя беше на откриването на 30-ото издание на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “ в морската ни столица. Звездата е ръководител на настоятелството на форума.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР