Тежко въоръжени бойци обградиха силите за сигурност в мексикански град

...
Тежко въоръжени бойци обградиха силите за сигурност в мексикански град
Коментари Харесай

Членове на наркокартел освободиха от затвора син на Ел Чапо

Тежко въоръжени бойци обкръжиха силите за сигурност в мексикански град и освободиха от един от синовете на лорда Хоакин " Ел Чапо " Гусман, съобщи " Ройтерс ".

Министърът на сигурността Алфонсо Дуразо съобщи, че патрул от милитаризираната полиция на Националната армия за първи път е атакуван в къща в град Кулиакан, на 1,235 км северозападно от Мексико Сити.

След като влезнали в къщата, те са намерили четирима мъже, измежду които Овидио Гусман, който е упрекнат в наркотрафик в Съединени американски щати.

" Взето беше решение да се оттеглим от къщата, без Гусман, с цел да се опитаме да избегнем повече принуждение в региона и да запазим живота на нашите чиновници и да възстановим спокойствието в града ", акцентира министърът.

Акцията по залавянето на Гусман бе в мащаб, който рядко се следи по време на дългата наркотична война в Мексико, даже след арестите на по-известния му татко. Хаосът продължаваше и през нощта.

Голяма група пандизчии избягаха от градския затвор. Черни струи пушек се издигаха по небесната линия.

Кристобал Кастанеда, началник на защитата в Синалоа, декларира, че по предварителна информация двама души са убити и 21 ранени. Той изясни, че полицията е била атакувана, когато се доближили до пътни блокове, екипирани от артилеристи. Той посъветва жителите да не напущат домовете си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР