Тежко въоръжен стрелец открил огън по еврейски богомолци по време

...
Тежко въоръжен стрелец открил огън по еврейски богомолци по време
Коментари Харесай

Касапница в синагога в Питсбърг

Тежко въоръжен стрелец разкрил огън по еврейски богомолци по време на гала за кръщаване на бебе в синагога в американския град Питсбърг. С дейностите си той бил 11 души и ранил шестима, оповестява организация AFP .
Това е едно от най-тежките сходни набези в цялата история на Съединени американски щати. Стрелецът е разпознат към този момент от полицията. Това е Робърт Бауърс, гражданин на Питсбърг. С крясъци „ Всички евреи би трябвало да умрат “ той е нахълтал в синагогата „ Дървото на живота “, където хората се събирали за съботната работа.
На мястото пристигнали служители на реда, само че въоръженият мъж ги посрещнал с изстрели. По непотвърдени данни, трима от ранените от него чиновници на реда са починали. Местните медии оповестяват за осем жертви. Стрелецът се е предал на полицията. В молитвения дом има доста ранени, на които се оказва първа помощ. Охраната на синагогата била засилена след кървавия случай.
Президентът Тръмп дефинира нападението като „ злоумишлен акт на всеобщ палач “, който популяризира „ ненавист “ из Америка и оттатък нея, до момента в който щерка му Иванка, която е минала към юдаизма, назова офанзивата „ извратена “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР