Тежко пострадалата жена сензор Мая Попова в момента се намира

...
Тежко пострадалата жена сензор Мая Попова в момента се намира
Коментари Харесай

Пламналата жива жена сензор Мая Попова се нуждае от спешна помощ

Тежко потърпевшата жена датчик Мая Попова сега се намира в реанимацията на Военномедицинска академия МБАЛ-Варна.

Тя бе превозена по неотложност преди 5 дни с 40 % изгаряния след огнения пъкъл, който избухна в дома й в Созопол .

Състоянието на Мая Попова се усъвършенства, само че тя се нуждае от незабавно кръвопреливане. Това разкри нейната щерка Чара Стефанова, представена от "Флагман ".

Младата жена станала очевидец на ужаса от 15-ти септември, когато внезапно личната й майка избухнала в пламъци пред очите й. Огънят тръгнал от свещи до леглото на Мая Попова и бързо обхванал дюшека, върху който лежала дамата датчик.

„ Първата ми мисъл беше по какъв начин да я загася. Пълнех вода в легени, в кофи, тъй като нямаме пожарогасител. Започнах да крещя за помощ, тъй като виждах по какъв начин пожарът се разраства. Беше ужасяващо! Притекоха се на помощ и други хора, които ни избавиха. Искам да им благодаря, те извикаха пожарникарите “, описа Чара Стефанова, която към момента е в потрес от претърпяното.

Тя стартира акция за кръводаряване за нейната майка. Всеки, който желае, може да подари кръв в Кръвния център във Варна за Мая Живкова Попова през днешния ден до 17:30 ч. без значение от кръвната група.

„ Състоянието й се усъвършенства. Доста обгоряла е едната й ръка, само че по лицето към този момент няма съвсем нищо. Ще се възвръща най-малко още 10 дни “, сподели още Чара Стефанова.

Припомняме, че пожарът избухна на 15-ти септември, към 21:30 ч., на втория етаж на така наречен „ Палазова къща “ в Стария град на Созопол. Пламъците обхванали Мая Попова в съня й.

Виковете за помощ на нейната щерка били чути от влюбена двойка, които в този миг се разхождали край морето. След тях пристигнали и други хора, които изнесли на носилка тежко обгорялата Мая Попова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР