Тежко остава състоянието на тримата пострадали при експлозия в Нагорни

...
Тежко остава състоянието на тримата пострадали при експлозия в Нагорни
Коментари Харесай

Тежко остава състоянието на тримата пострадали от Нагорни Карабах, настанени в Пирогов

Тежко остава положението на тримата потърпевши при детонация в Нагорни Карабах, които късно вечерта бяха признати в клиниката по изгаряния на " Пирогов ". Утежняващ фактор за положението им, че те са разпределени от Европейския координационен център за лекуване у нас 12 дни след гърмежа. Българските лекари вършат всичко допустимо, с цел да спасят живота им.



Тримата потърпевши са мъже и са на възраст сред 34 и 40 години.

" Всички са с действителна заплаха за живота. Двама от тях с 50% дълбоки изгаряния и един с 80% ", изясни проф. доктор Мая Аргирова, шеф на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в " Пирогов ".

Състоянието им е нормализирано, само че следва дълъг интервал на възобновяване.

" И тримата пациенти са в устойчиво общо положение, само че тежко и са с обширни и дълбоки изгаряния. Предстоят им оперативни интервенции многоетапни и дълъг интервал на възобновяване при сполучливо лекуване ", сподели проф. Аргирова.



Тримата са потърпевши при детонация на горивен склад в Нагорни Карабах на 25 септември. Ранените в случая са близо 200. Сигналът за помощ от Координационен център за реагиране при изключителни обстановки на Европейската комисия (ERCC) до страните членки е постъпил ден по-късно. След систематизиране от страна на Брюксел през вчерашния ден бяха докарани от Ереван тримата потърпевши с военния ни аероплан " Спартан ".

" Клиниката по изгаряния в " Пирогов " е водеща освен в България и там са правили чудеса сътрудниците. С късмет за живот, изгарянията не са такива, с които екипите от " Пирогов " не могат да се оправят, доста работа ще има ", уточни министърът на опазването на здравето Христо Хинков.

Клиниката по изгаряне в Пирогов има опция да одобри още потърпевши от детонацията в Нагорни Карабах стига да бъде поискано от Европейската комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР