Тежко остава състоянието на шестима от пострадалите при пожара в

...
Тежко остава състоянието на шестима от пострадалите при пожара в
Коментари Харесай

Все още има опасност за живота на обгазените при пожара в дом за възрастни край Варна

Тежко остава положението на шестима от потърпевшите при пожара в Дома за възрастни хора " Свети Георги " край Варна. Инцидентът лиши живота на четирима души. Случаят се проверява от варненската Окръжна прокуратура. След това домът ще бъде тестван и от Агенцията за качество на обществените услуги – единственият орган у нас, който може да ревизира и глоби частни домове, които дават сходен вид обществени услуги.

Предполага се, че пожарът в дома за възрастни хора " Свети Георги " е зародил поради късо съединяване в стаята на 89-годишен мъж, настанен там преди два дни.

По данни от вкъщи той е бил незрящ и с психологични проблеми. В този случай е значим контролът върху положението на пациента.

Може да се допуска, че имат назначен и доктор, който е със компетентност " Психиатрия ", тъй че допускам, че и той самият би могъл да назначи надлежно терапия, изясни Виктория Тахова, изпълнителен шеф на Агенцията за качество на обществените услуги.

Лекарите от Военноморската болница във Варна не престават да се борят за живота на шестимата потърпевши при пожара, настанени при тях. Те минават и курс на лекуване в барокамера.

Оказваме в цялостен размер терапия във връзка с провалите, които е нанесъл пожарът на бял дроб и мозък. И петимата пациенти са с доста съпътстващи болести, хипоксията е нанесла своите провали, тъй че всички те към момента не са отвън заплаха, сподели доктор Васка Апостолова, Клинична токсикология, ВМА МБАЛ Варна.

Други две дами, потърпевши в случая, са в многопрофилната болница " Света Анна ", няма заплаха за живота им.

По случая с пожара работи Варненската окръжна прокуратура, откакто проверяващите приключат, следва сложна инспекция от Агенцията за качеството на обществените услуги.

Може да бъде изработен акт за административно нарушаване, те са разнообразни типове, също по този начин би могъл да бъде лишен лиценз, в случай че се откри некачествено даване на услугата, добави Виктория Тахова, изпълнителен шеф на Агенцията за качество на обществените услуги.

Дом " Свети Георги " е вписан в регистъра на доставчиците на обществени услуги, срокът за лицензиране по закон е до края на годината. Агенцията за качеството на обществените услуги към този момент е проверявала дома през предходната година по сигнал, тогава нередности не са открити.

Екип на БНТ-Варна
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР