Тежко е състоянието на родилката от Сливен, която вчера беше

...
Тежко е състоянието на родилката от Сливен, която вчера беше
Коментари Харесай

Остава тежко състоянието на родилката, която бе транспортирана до София

Тежко е положението на родилката от Сливен , която през вчерашния ден беше докарана в София с боен аероплан " Спартан ". Тя е настанена в болница " Токуда " с полиорганна непълнота, предава Българска национална телевизия.

Припомняме, че екипаж от състава на 16-а авиационна база Враждебна извърши на 16 април, авиомедицинска евакуация със аероплан " Спартан “ на родилка в тежко положение.

Въпреки комплицираните метеорологични условия в страната самолетът излетя в 15.50 ч. от София към авиобаза Безмер с медицински екип на борда.

Пациентката беше превозена от болничното заведение в Сливен до авиобаза Безмер, а по-късно - превозена със " Спартана “ до София. Самолетът кацна в 20.42 ч. на летището в столицата.

30-годишната родилка била призната в МБАЛ " Д-р Иван Селиминиски " в Сливен по неотложност в четвъртък - 13 април, с отлепена плацента и мъртъв плод, заяви началникът на отделението по Анестезеология и интензивно лекуване доктор Юлия Бянкова.  Тя е изпаднала в кома по време на раждането в сливенската болница.

Направена е интервенция, само че положението ѝ се утежнява и лекарите са почнали вливане на кръв и плазма. Проведени са голям брой диалози с национални консултанти и е решено пациентката да бъде трансферирана в болница в София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР