Тежко е да се доказва кой е прав и кой

...
Тежко е да се доказва кой е прав и кой
Коментари Харесай

Има ли злоупотреба с клинични пътеки в Пирогов?

„ Тежко е да се потвърждава кой е прав и кой лъже. В случая има преекспониране на новината, което води до доста бързи реакции. Доколко те са обективизирани с документи и аргументирани е различен въпрос. Преекспонирането вреди по-скоро на цялостния спор по тематиката в системата, в сравнение с да оказва помощ. НЗОК, откъдето стартира всичко, си направи инспекциите според Закона за здравното обезпечаване и е споделила, че има избран брой надписани пациенти. И надлежно е изискала една сума да бъде върната ”. Така здравният икономист Аркади Шарков разяснява проблема.

По думите му разногласието сред болничното заведение и касата би трябвало да остане институционален. „ Ако е правилно, то парите следва да бъдат върнати. И защото тази инспекция няма да бъде само на „ Пирогов ”, а се правят сходни и в други лечебни заведения – би следвало парите да бъдат възвърнати. А дебатът за това – кое е било надписано и кое не – в случай че някой желае да оспори нещо, би следвало да отиде в съда, а не в медиите ”, безапелационен е той. И добави: „ Излизането на този спор в медийното пространство води до негативи – както за пациентите, по този начин и за лечебното заведение, а и за здравната система ”, съобщи той по Нова телевизия.
 Безжалостен коментар за Стойчо Кацаров, НЗОК, Пирогов и ковид Безжалостен коментар за Стойчо Кацаров, НЗОК, " Пирогов " и ковид
Защо Здравната каса (НЗОК) не е разкрила клинична пътека за нужните проучвания след прекаран КОВИД? Този въпрос слага във фейсб...

 „ По проблема с „ Пирогов ” се сблъскаха два правилото. Единият е непоколебим правов ред, а другият – демонстрация на човечност. Когато демонстрираме човечност, то тогава сме склонни да нарушаваме избрани правила. Когато лекарите демонстрираме човечност, и имаме единични случаи – лекарите нарушаваме тези правила в интерес на пациента ”. Това съобщи доцент Спас Спасков, някогашен шеф на " Пирогов ". По думите му, когато един доктор и пациент се схванат, че той ще бъде признат по документи, само че няма да е там, това е нарушаване. Но когато доктор и пациент се договорят - това нарушаване ненапълно е възможно. 

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР