Тежко болни пациенти на 55 и 68-годишна възраст са двете

...
Тежко болни пациенти на 55 и 68-годишна възраст са двете
Коментари Харесай

Двама мъже са загиналите в „Пирогов”

Тежко заболели пациенти на 55 и 68-годишна възраст са двете жертви на гърмежа и последвалия пожар в УМБАЛСМ „ Пирогов” тази нощ. Това стана ясно на брифинг на управляващите и управлението на болничното заведение.

Здравният министър Кирил Ананиев уточни, че 32 души са били изведени от Второ вътрешно поделение и животът на нито един от пациентите не е в заплаха. В евакуацията е взел участие личният състав на болничното заведение, както и пристигналите на място служители на реда и пожарникари.
Снимка: bTV
Един пациент и няколко спасители са с леки обгазявания.
Пожар избухна в „ Пирогов “ (ВИДЕО) По първична информация има жертви
Директорът на „ Пирогов” проф. Николай Габровски уточни, че по-възрастният от двамата починали е бил с белодробна непълнота и се е налагало да му се подават огромни количества О2.
Снимка: bTV
Той посочи, че в разрушената стая не е имало газова бутилка, а е функционирала система за подаване на О2. „ Нова е, реновирани са щранговете, те няма по какъв начин да са остарели, непрекъснато се контролират”, акцентира медикът.



Той благодари на дежурните си сътрудници за смелата реакция, както и на пожарникарите и полицията за професионалните дейности: „ Ако това не се беше случило, щяхме да приказваме за национална трагедия”.
Снимка: bTV
Изключва се случаят да е вследствие на злонамерено деяние, акцентира министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Ще се направи ревизия на постройката, с цел да се откри дали гърмежът (съборил и стена вътре в отделението) не заплашва нейната сигурност.

„ Пирогов” открива гореща линия САМО за близки на пациенти от Второ вътрешно поделение: 02/91-54-540
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР