Тежкият случай от Севлиево. . Заподозрян за това е баща

...
Тежкият случай от Севлиево. . Заподозрян за това е баща
Коментари Харесай

Психиатър за ужаса в Севлиево: Човекът е бил абсолютно неадекватен

 Тежкият случай от Севлиево.. Заподозрян за това е татко му, който е направил опит по-късно да отнеме и своя живот. Мъжът се е борел с меланхолия, само че е бил освободен от психиатрично заведение за домашно лекуване след 4 дни.

Патрулен автомобил през целия ден и цяла нощ охранява почернения дом, който се намира наоколо до учебно заведение. Раненият мъж и убитото дете са открити от брачната половинка и другото дете на фамилията, които са отсъствали по време на случая. Започват процесуално-следствени дейности. От полицията и прокуратурата не оповестяват детайлности. Съседи настояват, че фамилията е положително и не е проблематично.

Психиатърът, приел мъжа след случая, твърди, че той е бил безусловно несъответстващ с прорезни рани по крайниците. Екип на NOVA беседва и с шефа на психиатрията доктор Сюзън Съдъкова. Тя удостовери, че мъжът е бил признат в лечебното заведение за четири дни, след което е изписан " по гледище на неговата брачна половинка ". Мъжът е бил в ступорно положение, настояват медиците.

Случаят разяснява и психиатърът доктор Веселин Гелев в ефира на " Здравей, България ".

" Много пъти съм коментирал по какъв начин би трябвало да се лекуват хората и по какъв начин да бъдат настанявани в психиатрични заведения, когато имат тежки психологични разстройства. Нещата се повтарят през годините в една и съща постановка. Човекът е бил в ступор – това е едно тежко психологично разстройство. Не става въпрос за меланхолия, евентуално става въпрос за неуравновесеност – тежко психологично разстройство, при което има тотална анархия на мисленето, страстите и волята. Човекът е бил безусловно несъответстващ и под въздействието на нереални хрумвания и усещания ", изясни той.

Психиатърът изясни, че в случай че човек не желае да се лекува, решение може да вземе единствено съдът, само че процедурата е дълга и тромава. Д-р Гелев уточни още, че в случай че човек или неговите близки откажат лекуване, медиците нямат право да ги принуждават.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР