Тежкият период на аржентинския гранд Бока Хуниорс продължава. “Генуезците” записаха

...
Тежкият период на аржентинския гранд Бока Хуниорс продължава. “Генуезците” записаха
Коментари Харесай

Сгромолясването на Бока Хуниорс продължава

Тежкият интервал на аржентинския гранд Бока Хуниорс продължава. “Генуезците” записаха втора поредна загуба в локалната Суперлига, като се свлякоха на четвърто място във краткотрайното класиране. “Жълто-сините” отстъпиха с 1:2 във аудиенция си на Ланус от 11-ия кръг на шампионата. Поражението идва след отпадането на полуфинала в Копа Либертадорес от безконечния противник Ривър Плейт преди 10 дни.
15’PT | Lanús 1-0 #Boca. pic.twitter.com/uFb5txaLQf
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) November 1, 2019 Густаво Алфаро заложи на 10 аржентинци и един венецуелец в стартовите 11 на гостите, а Карлос Тевес и Рамон Абила бяха на пейката.

#SandHistórico 9 Antes de iniciar el partido Boca, se hizo entrega de un reconocimiento a José Sand, máximo goleador histórico del Club Lanús. El nueve de nuestras vidas.#OrgulloGranate pic.twitter.com/zBfGQd1puD
— Club Atlético Lanús (@clublanus) November 1, 2019
Още в 9-ата минута 39-годишният голмайстор на “граната” Хосе Санд матира Андрада с глава. Таранът беше прецизен след центриране на Морено, което отбраната на гостите проспа. Ветеранът, който беше награден преди мача, откакто при започване на предишния октомври стана голмайстор №1 в историята на Ланус, има към този момент 122 гола.
Малко по-късно и горната гредата избави Бока, когато Морено изстреля мощен удар от 20 метра.
pic.twitter.com/AERbKR9Ywh
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) November 1, 2019

Мауро Сарате възвърне равенството в 34-ата минута. Бившият състезател на Лацио, Фиорентина, Интер и Уест Хам беше прецизен от фаул и даде вяра на гранда, че ще стигне до трите точки. Това обаче не се случи, защото Ланус още веднъж се разписа в деветата минута, само че този път след паузата. Отлична офанзива на “виненочервените” беше приключена с гол от някогашния състезател на Ривър Плейт Ауски.
Estamos 2-1 en La Fortaleza. ¡VAMOS! #JuegaLanús https://t.co/EWUnJc8BoC pic.twitter.com/PXSSAEXlnn
— Club Atlético Lanús (@clublanus) November 1, 2019 Нападателят се възползва и от нова групова неточност в отбраната на Бока, която не реши добре центрирането отляво. Именно това попадение се оказа задоволително, с цел да може Ланус и над 30 000 по трибуните да честват триумфа, който изведе клуба от предградията на Буенос Айрес на второто място. Вратарят на домакините Аугустин Роси, който е благосъстоятелност на гостите и преди година бе титуляр на вратата на Бока във финала с Ривър, направи две спасявания, с които попречи на “генуезците” да си тръгнат с позитивен резултат. За похлупак на всичко капитанът на гостите Искерос беше изпъден за два жълти картона в 80-ата минута, като ще пропусне идната среща против Арсенал в неделя вечер на “Бомбонера”.
¡¡¡GANAMOS, GANAMOS, GANAMOOOOOOOOOS!!! pic.twitter.com/MLh57KYaYO
— Club Atlético Lanús (@clublanus) November 1, 2019

Треньорът Густаво Алфаро сигурно напуща декември, само че може това да стане и по-бързо, защото поставената му задача след следващия изгубен конфликт от “милионерите” е да остави Бока на върха. Шесткратият отличник на Южна Америка към този момент изостава на три точки от Архентинос Хуниорс, на една от Ланус, а безконечния противник го настигна и има по-добри индикатори.

След следващата унищожена фантазия на Бока за успех в Либертадорес и ранното отпадане за Купата на Аржентина, задачата е купата. Представянето обаче не задоволя, макар че тимът сложи връх и стартира сезона с без позволен гол в първите седем кръга на сезона.

Последният месец нещата се обърнаха тотално, като против Ланус отборът позволи два гола, колкото бе пуснал в първите 10 кръга от шампионата. Играта не задоволява, резултатите също, треньорът напуща, а бъдещето на доста от звездите е неразбираемо. Освен това и президентът Анхеличи пък е мощно подложен на критика от почитателите. Примера дивисион 11 кръг, петък 1 ноември  Ланус 2:1краен резулат  Бока Хуниорс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР