Тежкият пътен инцидент станал на 2 август 2014 г. Подсъдимият

...
Тежкият пътен инцидент станал на 2 август 2014 г. Подсъдимият
Коментари Харесай

Осъдиха млад шофьор за убийство на велосипедист в аварийната лента на Хемус

Тежкият пътен случай станал на 2 август 2014 година Подсъдимият Николай Н., тогава на 20 години, навлязъл в спешната лента на автомагистралата в посока летище Варна. Там застигнал 67-годишен велосипедист. Колелото на Руско Ч. било отхвърлено след удара, а автомобилът на Николай Н., който пътувал със скорост над 100 км в час, траял да се движи. Пострадалият бил откаран в болница, където умрял.

Причина за гибелта му съгласно заключението на съдебномедицинската експертиза е тежка комбинирана контузия на гърдите и корема, с скъсване на черния дроб и последвал излив на доста количество кръв в коремната празнина.

По делото са назначавани няколко експертизи, откакто специалист в тройната автотехническа експертиза година след случая се отказал от заключението си, че ударът на автомобила в колелото е бил в спешната лента. Без да му бъде публично предоставено, специалистът си сложил самичък задания, на които си дал отговор, като опровергал даденото по-рано умозаключение на тройната автотехническа експертиза. Той застъпил тезата на отбраната, че ударът е бил в дясното платно на автомагистралата.

Окръжната прокуратура във Варна назначила повторна сложна автотехническа експертиза, която потвърждава къде и по какъв начин автомобилът на подсъдимия е застигнал велосипедиста посредством развалените елементи след удара на колата в колелото, следите от задирания по асфалта, начупените шубраци и разположението на двете транспортни средства директно след конфликта.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР