Тежкият пътен инцидент с четирима загинали край Сливен е заради

...
Тежкият пътен инцидент с четирима загинали край Сливен е заради
Коментари Харесай

Задържаха шофьора на джипа, който се натресе в каруца и уби 4 души

Тежкият пътен случай с четирима починали край Сливен е поради превишена скорост. Това съобщи на ексклузивен брифинг през днешния ден окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов. Водачът на автомобил, блъснал каруца в ранните часове на 6 май, не е съобразил скоростта с изискванията на видимост.

В сектор на пътя сред Сливен и разклона за село Сотиря, джип е застигнал каруца, в която са пътували четирима мъже. Блъскайки ги с висока скорост, е предизвикал гибелта им, като тримата са починали на място, единият - на път към болница. Загинало е и животното, патило каруцата. По думите на Гангалов, първичните данни от огледа - вредите по автомобила и каруцата, дават съображение да се счита, че скоростта е била сред 120 и 150 км/ч, написа Българска телеграфна агенция.

Шофьорът е тестван на място и полевите проби не са отчели съществуване на алкохол и опиати, взета му е кръвна проба. 50-годишният мъж от Сливен е наказван административно няколко пъти, като в два от случаите е за превишена скорост.

Загиналите са на възраст 31, 36 и 37 години, двама от тях живеят в Сливен, другите двама са от други области, уточни Гангалов. Каруцата не е била сигнализирана по никакъв метод, а те не са били облечени със светлоотразителни жилетки. Те са пътували към Сливен от обитаемо място, където евентуално са чествали.

На пътя, където е станало произшествието, има ограничаване на скоростта 90 км/ч, сподели комисар Димитър Кикьов, шеф на отдел " Охранителна полиция " към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Сливен. Пътят е неотдавна асфалтиран, има сложена маркировка. По думите му главните фактори за злополуката са три - скорост, понижена видимост и необозначено пътно транспортно средство и пасажери.

Контролът върху тези транспортни средства в региона е засилен, сподели още комисар Кикьов. От началото на годината има 53 глобени водачи, по тази причина че каруците не са обозначени, 35 са глобени, че са се движели през нощта без светлоотразителни жилетки.

Случаят е дипломиран като извънредно тежък, мъжът ще бъде арестуван за 72 часа и следва да бъде направена преценка дали да бъде импортирано искане за непрекъсната мярка " Задържане под стража ". Повдигнато му е обвиняване за причиняване на гибел на повече от едно лице по несъобразителност, като за това закононарушение законът планува наказване от пет до 20 години отнемане от независимост.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР