Тежките зимни условия предизвикаха сериозни проблеми с трафика в Хърватия,

...
Тежките зимни условия предизвикаха сериозни проблеми с трафика в Хърватия,
Коментари Харесай

Сняг предизвика хаос по пътищата на Хърватия, Босна и Херцеговина

Тежките зимни условия провокираха съществени проблеми с трафика в Хърватия, където множеството от пътищата са със снежни покривки, оповестява електронното издание на македонския вестник „ Независен “.
За камиони с ремаркета и полуремаркета е неразрешено придвижването по посока от вътрешността на страната към Риека, Истрия и Далмация и назад, заяви Автомото съюзът на Хърватия.
Силният вятър провокира също проблеми и на Адриатическата автомагистрала. Сняг падна в Горски котар, Лика, Славония, елементи от Далмация, Централна и Северозападна Хърватия.
Поради ниските температури е допустимо заледяването на пътищата, изключително на мостове и надлези. Препоръчва се водачите да карат със скорост, съобразена с пътните условия и да не потеглят на път без уместно зимно съоръжение на колите си.
В множеството елементи на Босна и Хергеговина придвижването също е затруднено поради метеорологичните условия, предадоха локалните медии. Трафикът по пътищата в южните елементи на страната се реализира на влажни пътища, оповестиха от Автомобилната асоциация на страната.
Използването на вериги за камиони е наложително по планинските пътища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР