Тежките сражения в Донбас продължават, а битката за Северодонецк се

...
Тежките сражения в Донбас продължават, а битката за Северодонецк се
Коментари Харесай

Тежките сражения в Донбас продължават


Тежките сражения в Донбас не престават, а борбата за Северодонецк се води на " всеки метър " от града. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Руските военни са разрушили втори мост към града и обстрелват интензивно последния останал. Целта, съгласно Киев, е Северодонецк да бъде изцяло откъснат, а коридорите за оттегляне на украинските военни - унищожени.

„ Основната тактическа цел на окупаторите не се е трансформирала. Те притискат Северодонецк, там се водят тежки боеве - безусловно за всеки метър “, съобщи Зеленски.

Две трети от Северодонецк към този момент са завладяни от съветските елементи. Украинските сили съумяват да удържат позициите си в индустриалната зона. Контролират и химическия цех, където се укриват стотици цивилни. В прилежащия град Лисичанск стартира нова евакуация.

Междувременно " Амнести интернешънъл " упрекна Русия във военни закононарушения в Харков. В отчет на организацията се показва, че съветските елементи са употребявали неразрешени касетъчни бомби, които са лишили живота на стотици цивилни в източния украински град.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР