Тежките наводнения и проливните дъждове причиниха смъртта на най-малко двама

...
Тежките наводнения и проливните дъждове причиниха смъртта на най-малко двама
Коментари Харесай

Наводнения взеха две жертви в Южен Китай

Тежките наводнения и проливните дъждове предизвикаха гибелта на минимум двама души в Южен Китай и нарушиха първия ден от дълго чаканите приемни изпити за университетите, отсрочени с месец поради ковид, съобщи Асошиейтед прес.

В южната провинция Анхуей изпитът по китайски език в окръг Шъ беше анулиран, откакто единствено 500 от общо 2000 кандидат-студенти съумяха да стигнат до мястото на изпита до 10 ч. тази заран, оповестиха управляващите в град Хуаншан. Почти 11 милиона възпитаници започнаха тази заран да поставят изпитите за влизане в университет.

Министерство на околната среда и водите показа в Плевен плана по създаване на новите проекти за риска от наводнения

Ключовите за бъдещето на младежите четиридневни "гаокао " са първото всеобщо събитие от началото на епидемията и администрацията наложи прецизни правила за попречване на инфекцията, като условие на документ за здравословно положение, съблюдаване на обществена отдалеченост и носене на маски.

Анхуей и прилежащата провинция Хубей, епицентърът на пандемията в Китай, са най-тежко засегнатите от изобилните превалявания райони. В Хубей двама души починаха, а близо 1 милион са наранени от наводненията. В град Хуанган в Хубей близо 30 000 души бяха евакуирани, откакто язовир стартира да прелива.

Започнало е незабавното му източване. В град Аншун, провинция Гуейчжоу, рейс падна във водоем, оповестиха управляващите. Спасителите търсят незнаен брой пасажери, които са в неопределеност, а 18 души са настанени в болница. Сред пасажерите е имало и кандидат-студенти.

От петък насам вследствие от дъждовните стихии в Китай са починали или безследно изчезнали 119 души, а министерството на изключителните обстановки прави оценка икономическите вреди от бедствието на над 40 милиарда юана (5,70 млрд долара), съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР