Тежките контузии са сложили край на не една или две

...
Тежките контузии са сложили край на не една или две
Коментари Харесай

"Откажи се или ще завършиш в инвалидна количка"

Тежките травми са поставили завършек на не една или две кариери, ставали са и причина огромни гении да не развият капацитета си. Историята на към този момент някогашния национал на Сиера Леоне Алхасан Камара обаче е по-страшна.

Нападателят бе заставен да спре с футбола на 28 години, прощавайки се с фантазията да играе за страната си в Купата на африканските народи през януари 2022-а. Камара, който изигра последния си мач преди 5 месеца - за " Варнамо " против " Браге " във втора дивизия на Швеция, е малтретиран от контузия в коляното, получена през 2018 година по време на престоя му в гръцкия " Панетоликос ".



Камара получава предизвестие - в случай че продължи да играе, рискува да утежни положението си и да приключи в инвалидна количка.

" Вслушах се в съвета на лекарите и стопирах с футбола. Още когато се контузих, ми бе казано, че в никакъв случай повече няма да мога да играя. Но тогава продължих. Сега нямах различен избор. Решението е тежко и въобще не си бях представял нещата по този начин, само че мисля, че е най-хубавото за мен. Прекарах доста безсънни нощи от отчаяние. ", споделя Камара.

Алхасан признава, че контузията се е трансформирала и в психическа. Успял да се оправи с поддръжката на брачната половинка си, за която е женен от юни 2019 година

Опитният футболист има 16 мача за Сиера Леоне с 4 маркирани попадения.

" Моята фантазия, както на доста други, бе да играя за родината във значим шампионат. Класирахме се за Купата на африканските народи за първи път от 25 години, а аз няма да мога да оказа помощ. Тъжно е, само че очевидно не ми е писано. Гордея се с момчетата, които изведоха Сиера Леоне до финалите в Камерун, и ще бъда техен почитател. Липсват ми въодушевлението преди и след мач, головете, тренировките, публиката "

Той към този момент има проект за завръщане във футбола, само че като скаут на някогашния си отбор " Варнамо ". Камара започва кариерата си на състезател в родните " Майти Блекпул " и " Калон ", преди да облече поредно екипите на АИК Стокхолм, " Хакен ", " Йоребро " и " Халмстад " в Швеция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР