Тежките алергични реакции към коронавирусната ваксина на Moderna са редки,

...
Тежките алергични реакции към коронавирусната ваксина на Moderna са редки,
Коментари Харесай

Анафилактичен шок се наблюдава при 2,5 случая на 1 млн. ваксинирани с Moderna в САЩ

Тежките алергични реакции към коронавирусната ваксина на Moderna са редки , оповестяват Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), откакто над 4 милиона души получиха първата си доза в Съединени американски щати .

Въз основа на данните, CDC разяснява, че анафилактичен потрес , животозастрашаваща алергична реакция, има в 2,5 случая на 1 милион приложени ваксини .

Агенцията предизвести, че рискът от анафилаксия е сложен за съпоставяне с имунизациите, които не са COVID-19, защото към момента е програмата за имунизация е в ранен стадий.

Към 10 януари има , които са получили първите си дози от имунизацията на Moderna, съгласно седмичния отчет на организацията за заболеваемостта и смъртността.

В девет случая началото настава в границите на 15 минути след имунизацията. Няма известия за смъртни случаи, свързани с анафилаксия .

CDC декларира, че характерностите на тежките алергични реакции към имунизацията на Moderna са сходни на тези, обявени при имунизацията на Pfizer и BioNTech .
 СЗО чака 100 млн. инфектирани с Коронавирус до края на януари
СЗО чака 100 млн. инфектирани с Коронавирус до края на януари

Ваксините са вяра, съгласно Гебрейесус

По-рано този месец CDC заяви и за , настъпили при 11,1 случая на 1 милион имунизации .

И при двете ваксини признаците се появяват в границите на минути след имунизацията и са по-чести измежду дами . Много от тези, които са претърпели анафилаксия, откакто са получили някоя от имунизациите, са имали анамнеза за алергии или алергични реакции , а няколко от тях са имали анафилаксия и в предишното, разяснява CDC.

Агенцията съобщи, че местата, където се ползват ваксини COVID-19, би трябвало да тестват имунизираните , да разполагат с нужните консумативи и чиновници за ръководство на анафилаксията и неотложно да лекуват подозрителни случаи с инжектиране на епинефрин, същото лекарство в EpiPens .

Мониторингът от системата за докладване на нежелани събития на имунизацията открива 21 случая на анафилаксия след използване на 1 893 360 дози от имунизацията Pfizer-BioNTech COVID-19, 71% от тях са зародили в границите на 15 минути след имунизацията.
 Българинът остава песимистичен към имунизацията, само че към този момент приема COVID-19 за опасност
Българинът остава песимистичен към имунизацията, само че към този момент приема COVID-19 за опасност

35% чакат след пандемията българите да са по-склонни да се имунизират по принцип
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР