Тежки пътни инциденти затрудниха движението по основни пътища в Пловдивско.

...
Тежки пътни инциденти затрудниха движението по основни пътища в Пловдивско.
Коментари Харесай

Две верижни катастрофи в Пловдивско

Тежки пътни произшествия затрудниха придвижването по съществени пътища в Пловдивско. Малко след среднощ верижна злополука с две жертви и 10 ранени блокира за часове автомагистрала Тракия в посока Бургас край Белозем. След обед конфликт сред четири автомобила направи непристъпен и сектор от пътя Пловдив - Карлово. Петима пострадаха.

И сега трафикът на автомагистрала " Тракия " е натоварен. На изток потокът от коли концентрира пътуващи към морето и гастербайтери, които употребяват отпуските си да отидат при родственици в Турция.

Тежкият случай е провокиран точно от турски водач, който заспива и удря откъм гърба със огромна скорост собствен съотечественик. Загива жена на 52 години. Трима са ранени. В последвалия верижен конфликт сред четири коли са ранени още шест индивида. Един български жител умира от раните си в пловдивска болница. Състоянието на петима души остава сериозно.

По данни на източници близки до следствието водачът, който е с турско поданство, е управлявал кола с австрийска регистрация. При разпита е признал, че е имал единствено една отмора за 3-4 часа сред Австрия и Унгария. След това е карал през Сърбия и България повече от 16 часа без сън. Това бодърствуване затвори до сутринта автомагистралата в посока Бургас край Белозем.

На фона на тази комплицирана конюнктура през днешния ден следобяд водач, при който дрегерът отчел близо един промил алкохол, провокира друга верижна злополука на пътя Пловдив - Карлово край село Долна махала. В нея пострадаха петима души. С тежки пострадвания е жена, пътувала в един от четирите автомобила.

Катастрофа с ранени затрудни и придвижването в региона на тунелите край Бачково. Заради сериозната конюнктура по пътищата шефът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев прекъсна отпуската на началника на бранш „ Пътна полиция " в регионалния град. И насочи зов към всички, които пътуват на огромни дистанции, да вършат по-чести почивки на безвредни места - бензиностанции и отбивки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР