Тежки машини окончателно бутнаха сградите на бившата печатница във Враца,

...
Тежки машини окончателно бутнаха сградите на бившата печатница във Враца,
Коментари Харесай

Сбогуване с миналото! Бутнаха бившата печатница във Враца, отиде си част от историята на града /снимки/

Тежки машини дефинитивно бутнаха постройките на някогашната печатница във Враца, видя кореспондент на организация BulNews.
Останало е малко от административната част, която през днешния ден до края на деня ще бъде срутена. Така един от знаците на Враца ще бъде премахнат от картата на регионалния център.
Печатницата беше една от най-големите в страната, като тук се печатаха романи, учебници и вестници за цяла България. Местоположението и смисъла ѝ за живота на града бяха толкоз значими, че в мазето имаше построен специфичен бункер за служащите.
След приватизацията ѝ тя беше преименувана на „ Полипринт “, под която марка работи до банкрута си.
Последва мъка, съчетана с голям брой пожари в изоставените здания, които създаваха напрежение в обществото. На това беше комплициран край от врачанския безнесмен Николай Коцев, който изкупи терена и двете здания. Последва решението парцелът да не се реновира, а напълно да бъде бутнат, с цел да се построи съвременна бизнес постройка.
По тази причина в събота и неделя бул. „ Демокрация “ бе затворен за хора и транспортни средства, с цел да се подсигурява сигурността на всички, а до края на седмицата придвижването ще бъде лимитирано от 9 до 16 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР