Тежки глоби и санкции се налагат на българските шофьори на

...
Тежки глоби и санкции се налагат на българските шофьори на
Коментари Харесай

Терор на гръцката граница! Свалят номерата на български коли и глобяват шофьори

Тежки санкции и наказания се постановат на българските водачи на граничните пунктове със Гърция.

Гръцките гранични и митнически управляващи се подиграват с нашите съграждани и постановат всевъзможни измислени на момента закони и страшни санкции съпроводени със свалянето на регистрационните табели на българските коли.

Всеки ден единствено на граничния пункт Капитан Петко челник се връщат по тридесет български автомобила със свалени регистрационни табели, взети шофьорски книжки и с написани санкции защо ли не.

Българските жители се оплакват, че техните права не се зачитат от гръцките управляващи и даже преднамерено се гаврят с тях. Налагат се санкции за всичко, без да имаш правото да се защитиш, все едно не си човек. Имаш драскотина по колата, напукано стопче, изгоряла багра, точка в стъклото, лятна гума, теглич на автомобила, напукана ризница, захабена шофьорска брошура, туба с аварийно гориво, авариен батерия, виснал таван в купето на автомобила.

За всичко, каквото си изискат могат да ви смъкват номерата и да ви наложат огромни санкции на бял лист а4, написан на коляно и със наследник щемпел.



За към петнадесет дни на пунктовете – Маказа, Ивайловград, Елин ден и Капитан Андреево, от гръцка страна са се върнали без регистрационни табели и със солени санкции над двеста български автомобила на хора, които са ходили да берат гъби в Гърция.

А къде остана свободното прекосяване на артикули, зеленчуци и плодове в Европейския съюз, или то не важи за българските жители?

В същото време, колите на нашите комшии с надписи "агротико " (земеделски), на които номерата и талоните са от преди век, а персонални карти и шофьорски книжки са от преди петдесет години, минават безпроблемно нашата граница.

Снимките в паспортите на по - възрастните гърци, идващи в страната ни са от годините на тяхната младост, само че за тях законите в България не важат. Шофират пили, подиграват се с нас и ни унижават по всевъзможен метод. Изнасят ни дърветата, изнасят ни дивеча, изнасят ни цветните метали и какво ли още не, а при тях, в случай че се опиташ да изнесеш 10 кг гъби, които си набрал самичък, оставаш без номера, талони на автомобила и солидна санкция за премия.

Като виждаме всичко това, което става с нашите съграждани пътувайки, или връщайки се от Гърция и санкциите, които ни постановат техните управляващи, се усещаме забравени от личната си страна и тя гледа на нас единствено като данъкоплатци и нищо друго.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР