Тежки думи отправи шефът на КТ Подкрепа Димитър Манолов към

...
Тежки думи отправи шефът на КТ Подкрепа Димитър Манолов към
Коментари Харесай

Шефът на КТ Подкрепа: Не се разбрахме с министъра на енергетиката

Тежки думи насочи шефът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов към енергийния министър. 

„ Не се разбрахме, тъй като диалогът беше идиотски ”, разяснява той. 

На 18 май се чака чиновниците в столичния градски превоз да стачкуват в 8 часа сутринта. Ще бъдат блокирани основни кръстовища в София. За това сигнализира Манолов като прикани всички родители на зрелостници в столицата да заведат децата си по-рано на матурите. Той акцентира, че в същия ден се чака и още един митинг – този на служащите в спрения Топлоелектрическа централа „ Марица 3 ” в Димитровград. По думите му това е плод на „ малоумно държание ” от страна на управляващите.

„ Работещите в ТЕЦ-а пристигнаха до София поради това, че Министерство на околната среда и водите им е затворило предприятието. Две седмици нищо не се случва по въпроса. Имаше писмо от Министерство на енергетиката към Министерство на околната среда и водите, да кажат на тези хора какво би трябвало да създадат, с цел да им пуснат ТЕЦ-а и да им разрешат през това време той да работи на минимална мощ. Нищо от това не се случи. Днес, когато гората пристигнаха в София да стачкуват, беше издадена заповед, с която позволиха ТЕЦ-ът да възобнови активността си. И когато хората не организираха митинга си и се върнаха, тази заповед беше анулирана. Извинявайте, само че това е безумие ”, сподели президентът на КТ „ Подкрепа ”, съобщи нюз.бг.

Синдикалистът твърди, че България има 36 милиарда лева запас над изискуемото за влизане в еврозоната. Той предложи парите да се трансферират в Сребърния фонд.

„ Единият вид е тези пари да ни ги вземат и те да потънат в Европейската централна банка, какъвто наподобява е проектът. Другата опция е с тези 36 милиарда лева България да свърши някои потребни неща ”, сподели Манолов.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова увери, че превозвачите са виновни хора и ще създадат по този начин, че учениците да отидат необезпокоявани на матурите на 18 май. За тогава е очакван националният митинг на сектора.

„ В 9 часа стартират матурите, тогава ще стартира и нашият митинг ”, сподели в ефира на „ Денят онлайн ” Милтенова.

По думите й транспортният министър Николай Събев се среща с представители на превозвачите, само че това не са тези, които стачкуват. Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи съобщи, че протестиращите не са имали среща с отрасловия министър до този миг. Тя акцентира, че митингът няма политически претенции, а оставката на Събев желаят поради липса от отношение от негова страна към сектора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР