Тежки боеве за Соледар и Бахмут, дронове удариха Николаев и

...
Тежки боеве за Соледар и Бахмут, дронове удариха Николаев и
Коментари Харесай

Тежки боеве за Соледар и Бахмут, дронове удариха Николаев и Киев

Тежки боеве за Соледар и Бахмут, дронове удариха Николаев и Киев. Володимир Зеленски заяви, че се водят тежки боеве за Бахмут. Руската войска владее източната част на града. Украинските бранители се нуждаят от подкрепления.
От украинското Оперативно командване „ Юг “
оповестиха, че гори фармацевтичен склад и са изумени уреди на индустриалната инфраструктура. Тежки боеве се водят към градовете Соледар и Бахмут, в Донбас, заяви президентът Володимир Зеленски във вечерното си послание, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
„ Ключовите горещи точки в Донбас са
Соледар и Бахмут “, съобщи Зеленски в нощното си видеообръщение. „ Там се водят доста тежки борби “.



Град Бахмут е идната цел на съветските въоръжени сили в бавното им нахлуване през региона на Донецк, откакто превзеха основните индустриални градове Лисичанск и Северодонец през юни и юли. Соледар се намира на север от Бахмут, написа Българска телеграфна агенция.

Военният анализатор Юрий Подоляка,
който е родени и израснал в украинския град Суми,
пък е разгласил карта, на която е посочил по какъв начин Бахмут към този момент е обкръжен от изток, север и юг от съюзните сили, които владеят част от стратегически значимия град.

„ Боевете за него са в върховен етап. Руските войски влязаха надълбоко в града и щурмуват основната линия на защитата “, написа той в своя канал в Телеграм.
Според него украинските бранители се нуждаят
срочно от нови подкрепления. В противоположен случай рухването на града ще е неизбежно и това ще се случи доста бързо, прибавя Подоляка.



Междувременно от украинското Оперативно командване „ Юг “ оповестиха за нови загуби на съветската войска.

„ През последното денонощие
Въоръжените сили на Украйна унищожиха
минимум 50 съветски нашественици на юг, два танка, системата за противовъздушна защита „ Тор “ и станция за радиоелектронна битка. Силите за защита нанесоха 15 въздушни удара против съперника и 230 огневи удара в региони, където по това време към момента бяха съсредоточени жива мощ и техника, в опорни пунктове и системи за противовъздушна защита “, оповестиха от щаба.



Официалният Телеграм канал на Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна заяви за 11 унищожени ирански дрона „ Шахед-136 “
в южните елементи на страната посредством
на безупречнатата работа на противовъздушната защита и в частност на зенитно-ракетните подразделения на въздушното командване „ Юг “.
 Голям пожар в Николаев след удари с дронове. Снимка: УНiАН 
УНiАН обаче написа за изумени цели в регионалния град Николаев, който е под контрола на армията на Киев. От украинското Оперативно командване „ Юг “ оповестиха, че гори фармацевтичен склад и са изумени уреди на индустриалната инфраструктура



Руснаците нападнаха Николаевска област с безпилотни самолети камикадзе Шахед-136. Девет от тях са свалени от силите и средствата за противовъздушна защита на въздушното командване „ Юг “, оповестява украинската осведомителна организация.



Около среднощ началникът на Николаевската регионална военна администрация Виталий Ким заяви, че пожарът е локализиран.

Военният анализатор Борис Рожин разгласява фотография от пожара. Той написа за десетки починали след детонация на муниции на врата след удар с дронове.
Би Би Си пък заяви за многочислени детонации
в Киев тази заран. Сирените за въздушно нахлуване вият, осведоми bTV. Кметът Виталий Кличко съобщи, че жилищни здания в централния Шевченковски регион са потърпевши.
Ръководителят на канцеларията на президента
Володимир Зеленски съобщи, че офанзивите са от така наречен дронове камикадзе. Експлозиите са станали към 07:00 ч. локално време, заяви кореспондентът на английската медия в Киев.

Кличко прикани жителите да останат в бомбоубежищата и добави, че на място към този момент има избавителни екипи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР