Тежки боеве се водят по улиците на Хан Юнис, в

...
Тежки боеве се водят по улиците на Хан Юнис, в
Коментари Харесай

Водят се ожесточени боеве между Израел и Хамас из улиците на град Хан Юнис

Тежки боеве се водят по улиците на Хан Юнис, в южната част на линията Газа. Израелският президент Ицхак Херцог съобщи, че страната му е подготвена за нова филантропична пауза. Очаква се по-късно през днешния ден Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да гласоподава нова резолюция за преустановяване на огъня в палестинския анклав.

Във вечерния си брифинг военният представител Даниел Хагари съобщи, че Израелските сили за защита „ усилват и задълбочават своята интервенция “ във втория по величина град Хан Юнис, с цел да разрушат „ бастиони на Хамас “ там. По думите му, израелските военни до момента са разкрили " 1500 тунелни шахти и направления на " Хамас " в Газа. 100 палестинци са били убити през вчерашния ден при израелски въздушни удари в Газа, заяви ръководеното от Хамас здравно министерство.

Израелският президент Ицхак Херцог се разгласи за ново прекъсване на огъня в линията, което да бъде контрактувано благодарение на интернационалните медиатори. Целта е да бъдат освободени още заложници и да бъде доставена спомагателна филантропична помощ в палестинския анклав. Преговорите за нова договорка за замяна на заложници са в начален стадий. Разговори бяха извършени в Полша сред Съединени американски щати, Катар и Израел, а през днешния ден се чака ръководителят на политическото крило на " Хамас " Исмаил Хания да пътува до Египет.

Гласуването на нова резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за " прекъсване " на военните дейности, през вчерашния ден беше отсрочено за втори следващ ден след интензивни договаряния по отношение на езика на предлагането. Поредната резолюция приканва за незабавно прекъсване на военните дейности, неотложно освобождение на заложниците без условия и осъжда всички актове на тероризъм и на принуждение против цивилни жители.

Междувеменно израелската система за противовъздушна защита прехвана шест ракети, изстреляни от територията на Ливан, а в отговор аероплан на израелските Военновъздушни сили нанесе удар по пусковата установка и отряд ливански бойци, заяви пресслужбата на армията, съобщи ТАСС.

" След като в региона на Ифтах в Северен Израел прозвучаха сирени за въздушна паника, системата за противовъздушна защита на армията сполучливо прехвана шест ракети, изстреляни от Ливан. В отговор аероплан на израелските Военновъздушни сили нападна както пусковата установка, по този начин и терористичен отряд в Ливан, който стреляше към Израел ", се споделя в информацията. " Освен това самолетът нанесе удар по боен обект на " Хизбула " на територията на Ливан ", добавя пресслужбата.

От израелското военно ведомство допълват, че двама бойци са били ранени при обстрел на пост на армията покрай селището Малкия в Северен Израел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР