Тежката земеделска техника днес няма да влезе в София -

...
Тежката земеделска техника днес няма да влезе в София -
Коментари Харесай

Тежка земеделска техника няма да влиза днес в София

Тежката земеделска техника през днешния ден няма да влезе в София - това оповестиха за БНР протестиращите земеделци.
Заради митинга на миньорите земеделците ще изчакат реакцията на властта по техните претенции и по-късно ще решат дали тракторите влизат в столицата на следващия ден.
След извършена среща с Инициативния комитет на протестиращите зърнопроизводители в Министерството на вътрешните работи е реализирано единодушие за свободно изложение на гражданска позиция без нарушение на публичния ред и затрудняване на свободното напредване, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.Протестиращите земеделци удостоверяват това решение. Днес те чакат информация от управляващите за опцията да бъдат задоволени техните претенции. Ако до 15:00 часа няма никакво позитивно решение, след привършване на синдикалния митинг на миньорите и енергетиците ще влязат в София, само че не с тракторите, а с персоналните си коли и с други транспортни средства.
Отправна точка на митинга им е Министерски съвет. Така на процедура, в случай че договореност не бъде реализирана през днешния ден, същинският митинг на земеделците, както бе плануван със земеделска техника, ще бъде на следващия ден сутринта.
Днес представители на инициативния комитет на протестиращите са в Столична община, с цел да уточнят маршрутите, по които земеделците ще стигнат до центъра на столицата.
Междувременно техните сътрудници, някои от които са пътували цяла нощ, остават на самостоятелен паркинг край Долни Богров. Дотук са се придвижили към този момент и пернишките земеделци, чиито трактори докъсно нощес бяха събрани в сектора сред Владая и Драгичево с подготвеност да влязат в столицата.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР