Тежката контузия на световния и европейски шампион по вдигане на

...
Тежката контузия на световния и европейски шампион по вдигане на
Коментари Харесай

Откъртена мивка в хотел срязала крака на Карлос Насар

Тежката травма на международния и европейски първенец по повдигане на тежести Карлос Насар е в резултат на откъртена мивка в софийски хотел, която се е стоварила върху крайници му и е нарязала ахилесовото му сухожилие, разбра „ Мач Телеграф “ от свои източници. Как се е стигнало да рухването на мивката върху крайници на феномена от Червен бряг, към този момент нашите източници не пожелаха да разкрият.

Инцидентът се е случил във вечерта преди Насар и останалите щангисти да бъдат наградени от министъра на спорта Весела Лечева за фурора си на европейското в Ереван, където завоюваха 11 медала, а Насар с изключение на европейската купа направи и няколко международни върха, които го приближиха до присъединяване на олимпиадата в Париж другата година. Контузията в този момент обаче ще обърка проектите му.

" Вкъщи съм, случи се един битов случай. Отзад на крайници всичко ми е срязано. По-добре съм към този момент, интервенцията мина сполучливо, с помощта на доктор Нешев. Полагат се грижи за мен. Федерацията е супер доста загрижена, в лицето на Ариф Маджид и Неделчо Колев. Надяваме се на най-хубави резултати при възобновяване ", описа щангистът Карлос Насар в студиото на " Тази неделя ".

Както е известно, Насар минимум след 4 месеца ще стартира да се раздвижва с леки бегови тренировки. Той е бил опериран в болница " Св. Анна " в София, само че към този момент си е в Червен бряг.
 Карлос Насар: Отзад на крайници всичко ми е срязано Карлос Насар: Отзад на крайници всичко ми е срязано
" Първите дни са най-гадни и досадни. Всяко едно придвижване е мъчително. Трудно е даже да си измия зъбите и очите ", споделя международният рекордьор.
 Оперираха Карлос Насар след тежка травма при битов случай Оперираха Карлос Насар след тежка травма при битов случай
Той разкри, че заплатата му от федерацията е 2000 лева, само че не я е взимал от 5-6 месеци.
 Карлос Насар е №1 на Европейското в Ереван Карлос Насар е №1 на Европейското в Ереван
" За европейското оказа помощ министерството на спорта, както и Община Червен бряг, добави той.
 Уникален! Карлос Насар помля международните върхове! Уникален! Карлос Насар помля международните върхове!
„ Справяме се някак си. Разговарях с двамата професори, които са създали интервенцията. Ахилесът е разкъсан, което е изключително тежка контузия, и Карлос ще пропусне международното състезание. Но съм оптимист, че той ще се завърне на подиума още по-силен и ще се бори за купата на олимпийските игри в Париж ", съобщи треньорът на националния тим Иван Иванов, който сега води семинар в Абу Даби.

Братойчев: Нека не отписваме международното

Треньорът Пламен Братойчев, който се занимаваше директно с подготовката на Насар преди европейското състезание в Ереван, изрази огромен оптимизъм: " Не би трябвало да отписваме международното. Всичко ще се оправи, Карлос е свръхестествен състезател, той е бъдещият олимпийски първенец ", съобщи сливналията.

На европейското състезание в Ереван Насар, който на 12 май ще навърши 19 година, завоюва безапелационно купата, като сложи два международни върха в кат. 89 кг и победи безапелационно с задатък от 21 кг пред своя подгласник Андраник Карапетян (Арм). Рекордите на Карлос - 221 кг в изтласкването и 395 кг в дуела, го направиха Щангист №1 на шампионата, даже и пред най-добия щангист в света през последното десетилетие - непобедения в тежка категория Лаша Талахадзе (Груз).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР