Тежката катастрофа в София, която предизвика Георги Семерджиев и при

...
Тежката катастрофа в София, която предизвика Георги Семерджиев и при
Коментари Харесай

Йонко Иванов пред ФАКТИ: Как този Георги се е движил цял ден из София с чужди номера и синя лампа?

Тежката злополука в София, която провокира Георги Семерджиев и при която умъртви две млади дами – на 22 и 26 години, провокира огромен публичен отзив. Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, е бил на мястото на случая. Ето какво показа той пред ФАКТИ.

- Г-н Иванов, станахме очевидци на следващата тежка злополука в София. Вие сте били на мястото. Какво видяхте?
- Вижте. Проблемът е в цялостното отношението на страната към хора като този лидер, който има доста нарушавания. Този водач не е индивидуален случай. Той е извадка от една статистическа група, за която никой не може да каже какъв брой индивида са – 10,150, 1000… Говоря за хора, които са над закона. Те са от кримиконтингента. Полицията я е боязън да вземе отношение за тяхното деяние на пътя. Било това, че над тези хора има други, които им оказват помощ, било тъй като по-късно самите служители на реда, дръзнали да създадат нещо, ще си имат проблеми. Това е действителността у нас. Виждаме младежи – на по 20-25 години, които карат скъпи и първокласни коли… Самият факт, че въпросният Георги кара кола с немски номера и швейцарска брошура, която най-вероятно е подправена, значи, че това е затворен кръг. Като почнем от номерата и лампата – само че тя коства 50 лв. и можеш да я купиш отвред, палката и така нататък Има и други неща, които са открити в колата, само че за момента никой не желае да ги споделя. Докато бях на място, се разясняваше това.

- Какво видяхте на мястото…
- На пръв прочит, персонално за мен, сякаш следите бяха заличени с пясък. Когато се прави оглед и автотехническа експертиза, не видях следи от метода, по който е станало произшествието. Нямаме следи от спирачен път, поради високата скорост. Но на никое място не стана ясно дали камерите са засекли придвижването на този автомобил. По това време колата се е движила по огромните булеварди в София. А това е значимо да се направи, тъй като по този начин ще стане ясна скоростта, с която се е движил лидерът. Има задоволително способи, с цел да се откри това.

- Засечката от камера до камера, най-малкото…
- Има и други способи. Това, което мен ме изуми, бе, че не стана ясно тъкмо мястото на удара и от кое място се е движил джипът на Георги. Имам поради контактната точка на удара сред двете МПС-та, която да бъде обозначена и на повторния оглед да бъде насочна точка за автоекспертизата. Последната версия бе, че джипът се е движил по трамвайните линии. Но дали той излиза от тунела на НДК, или продължава придвижването си от бул. “България “ към хотел „ Хемус “... Дали в последния миг е заобиколил колите, или още от НДК се е движил по трамвайните линии – не се разбра. Или пък нямаше предпочитание да се каже. И при тази ротация, която се получава при удара с таксито, удря се в тротоара, удря се и в асансьора, аз не видях следите да бъдат разказани. Не излиза наяве къде са били жертвите сега на удара, което нормално са отбелязва от посетилите мястото на случая. Интересно е и това за какво този бул. навръх това място не е добре осветлен, макар че там стават много постоянно произшествия, макар че има МОЛ, заведения и така нататък На камерите, от това което се видя по малките екрани, не стана ясно придвижването на джипа. При такова съществено ПТП, в което има починали, сутринта колите бяха махнати от мястото и всичко бе покрито с пясък. Не видях нито къде са били телата на умрелите, употребявам ви да изкажа съболезнования на околните, нито колите. Как вторият оглед по ярко ще помогне? Коментираше се, че в джипа е имало още две девойки, че е имало мотоциклет и различен автомобил. В един миг тези следи изчезват. После прокурор се появи и сподели, че по обед през днешния ден отново ще има оглед. И какво ще се види, запитвам аз?

- Трагедията е огромна, само че какъв извод може да се създадем, с цел да подобрим нещо в обществото и стане по този начин, че такива произшествия да са по-малко?
- Пак се връщам към това какъв контингент са тези хора, които си разрешават да карат пили и дрогирани. Знае ли се броя на тези хора? Преди 2 години предложихме на депутатите водачите, хванати да карат след приложимост на опиати, на всеки 6 месеца да се тестват на инцидентен принцип. Ако и тогава дадат позитивен резултат, да им се взимат правата и да носят наказателна отговорност. Депутатите взеха решение тогава, че това е маловажно, както и че е по-важно да се понижи скоростта с 10км/ч на автомагистралата, тъй като, видите ли, по този начин ще се избави човешки живот. Е, ето на какво сме очевидци през днешния ден. И ще задам въпроси, които се уморих да задавам, само че няма да престана. Защо служителят на реда се крие и се шмугва в храсталака, когато види моторист да кара с 200 км/ч. Защо не се ревизират млади водачи, когато се вижда да карат мощни и скъпи коли? И един фрапантен въпрос. Как този Георги се е движил през целия ден из София с непознати номера и синя лампа? И на нито един служител на реда да не му направи усещане? Какво е това. Това значи, че сега имаме един цялостен популизъм. Депутатите сякаш се борят против мафията и корупцията, а в това време този човек безнаказано минава и хвърля пари наляво и надясно и демонстрира по какъв начин е над закона. Той не е самичък. Ако се наблюдава пътят на дрогата, ще се види, че цялото обграждане е такова. И че това е „ вълшебен кръг “ от хора, които имат властта да се усещат недосегаеми и над закона. И най-после запитвам още. Разнищи ли се казусът с Милен Цветков, макар че тогава лидерът бе заловен на мястото на случая в автомобила си? А тук 13 часа след злополука се открива, че някой е карал този автомобил… Какво стана с товарния автомобил с 43 индивида, където имаше починали мигранти? Или като цяло и това нещо ще отмине за 3 дни, а от понеделник отново ще се занимаваме с огромните проблеми в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР