Тежката катастрофа на бул. “Черни връх” доведе до реформа в

...
Тежката катастрофа на бул. “Черни връх” доведе до реформа в
Коментари Харесай

След тежката катастрофа в София: Промяна на работата при катаджиите

Тежката злополука на бул. “Черни връх” докара до промяна в “Пътна полиция”.

Започва съставяне на екипи от по трима служители на реда, а не както е все още - по двама.

Целта е да се понижи вероятността за предложение и предоставяне на подкупи на пътя, както и да се предотвратят тежки произшествия.

Новите чиновници в екипите ще имат и друга задача – да наблюдават за нередности своите сътрудници и при потребност да ги рапортуват на управлението на Министерство на вътрешните работи.

За промяна в КАТ се бори и Яна Алексиева. На 21 януари тази години рейс на градския превоз блъска 17-годишната й щерка – Александра. Въпреки вълната от съпричастност и хиляди, дарили кръв, с цел да й оказват помощ, момичето издъхва от контузиите в болница.

“Аз изгубих най-близкият си човек на тоя свят. Ние бяхме един мозък в две тела. Има моменти, когато се разлагам на съставните си елементи и желая да отида при нея. Или да се разменя”, споделя майката на Александра. “Искам убийствата да спрат, желая гибелта да спре”, съобщи тя.

Катастрофата, лишила живота на две млади дами при злополуката до хотел “Хемус”, я предизвика да приказва. С вярата нещо да се промени.

“В момента, в който изгубих детето, започнах да проследявам хрониките и осъзнах, че безусловно всеки ден, или най-рядко през ден, умира човек на пътя, даже повече от един и най-вече това са деца”, споделя Яна Алексиева пред Нова тв.

За майката, изгубила детето си на пътя, по трима служители на реда в екип е рационална смяна.

“Днес ще дам рушвет, а на следващия ден аз ще съм блъснатата на пътя. Утре служителят на реда ще одобри рушвет, а неговото дете ще е жертва като моето. Точно това би трябвало да се мисли, когато се дава или когато се взима подкуп”, счита дамата и добавя, че са нужни санкции, които да дисциплинират жителите.

Според някогашния шеф на КАТ в София преразпределението на чиновници е вярната формула за по-сериозен надзор.

“Имаше една концепция ПТП-та да преминат към застрахователите. Получава се опцията целият персонален състав на пътния надзор да взе участие в контрола, който прави, то по тази причина е пътен контрол”, сподели Любомир Константинов, някогашен шеф на “Пътна полиция” в София

Преди промяната да стане факт, от “Пътната полиция” резервират безмълвие по тематиката. За майката на Александра остава вярата измененията да дойдат скоро, с цел да не претърпяват други фамилии болката й.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР