Тежката бронирана машина Пустинна котка“ на Военна полиция, ползвана

...
Тежката бронирана машина  Пустинна котка“ на Военна полиция, ползвана
Коментари Харесай

Пустинна котка, обучени кучета и пожарни превзеха Морската градина във Варна

Тежката бронирана машина „ Пустинна котка “ на Военна полиция, употребена за задачи в Афганистан, събра очите на варненци и туристи на входа на Морската градина. Всички напираха да си вършат селфи с най-хубавата бойна офроуд техника.

 dscn6224 Край Слънчевия часовник бяха паркирани три пожарни автомобила, полицески коли. Граничните кучета Айрън и Атина, подготвени да откриват дрога и взривни субстанции, скоро станаха любимци на публиката. Бяха показани бронежилетка, щит, телескопична палка за отбрана и защита. Демонстрациите бяха част от акцията на Областна дирекция на вътрешните работи във Варна, която се организира за девети път в помощ на децата и фамилиите на починали и потърпевши при осъществяване на служебния си дълг от Министерство на вътрешните работи и от Министерството на правораздаването.

Събитието беше намерено с химна на Република България, изпълнен от Представителния духов оркестър на Военноморски сили, при което всички полицейски машини отдадоха респект със светлинни сигнали. Благословия на акцията даде Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. „ Тези дечица без татковци носят една тъга в сърцата си, те са останали без един човек в своята домашна черква “, сподели във вълнуващото си слово митрополитът.

Благотворителната акция в този момент е в помощ на 4 деца от Варна и техните фамилии и за тях ще отидат събраните средства от концерта и от донори, уточни Красимир Костов, зам.-председател на синдиката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Над 100 са осиротелите деца на починали служители на реда в страната при осъществяване на служебния им дълг.

Банкова сметка за дарения:
BG51UBBS80021014037340 в банка ОББ /при превод по сметката апелирам категорично да бъде упоменато основанието за превода/

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР