Тежка зимна обстановка в страната. Над 700 машини са обработвали

...
Тежка зимна обстановка в страната. Над 700 машини са обработвали
Коментари Харесай

Тежка зимна обстановка: Лавина на пътя, затворени участъци и закъсали камиони

Тежка зимна конюнктура в страната. Над 700 машини са обработвали републиканската пътна мрежа.

На места преспите доближиха два метра.
Снимка: bTV
Рано сутринта изобилният снеговалеж провокира затваряне на сектор от пътя сред Монтана и Видин. Закъсаха камиони, лидер на микробус се обърна в канавка.

Снимка: bTV " Снегът ни изненада нещо. С (подходящи – р. бел.) гуми сме, но никой не е изчистил и откак пуснаха камионите, тук по тоя път, стана страшна работа “, споделя Едуард Венков, водач на микробуса.

По същото време лавини затвориха прохода Петрохан.

Снимка: bTV След отварянето на прохода останаха големи купища сняг настрана от пътя, а тук-там останаха и стеснени сектори, които направиха прекосяването по-трудно. Голямото количество сняг наложи потреблението на роторен снегорин, тъй че пътят да се разшири и да направи прекосяването по-спокойно.

Снимка: bTV След часове друга лавина блокира придвижването.

Час по-късно проходът още веднъж бе пристъпен.

" За последното денонощие са работили към 700 машини в цялата страна, като в областите, където снеговалежът е бил по-интензивен, са излезли повече машини, даже повече от плануваните в проекта за зимно поддържане ", изясни инж. Иван Досев, АПИ.

Предизвиканите от тежкия сняг повреди по електропреносната мрежа в района по-рано денем, съвсем на всички места към този момент са отстранени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР