Тежка зимна обстановка в Европа. Стотици хора са блокирани в

...
Тежка зимна обстановка в Европа. Стотици хора са блокирани в
Коментари Харесай

Зимна буря в Европа отне живота на най-малко 12 души

Тежка зимна конюнктура в Европа. Стотици хора са блокирани в райони на Алпите. Силни ветрове анулираха полети. Увеличен е рискът от лавини в планините. Най-малко 12 души са починали при произшествия вследствие на неподходящото време в Европа през последната седмица. Повечето от тях са починали при лавини, осведоми АП.
В Норвегия опитите за откриването на телата на четирима скиори още веднъж са блокирани поради неприятна видимост от мощен снеговалеж. Предполага се, че 29-годишна шведка и трима финландци на 29,32 и 36 година са починали при лавина с ширина 300 метра.
В Австрия стотици хора са блокирани в домовете си поради непроходими пътища. В някои райони има проблеми с електрозахранването поради паднали дървета. В някои австрийски райони учебните заведения остават затворени за втори следващ ден. Домакинствата са съветвани да отстранен снега от покривите си след сриване на здания. 78-годишен мъж е с тежка травма, откакто покривът на дома му паднал.
В понеделник вечерта 11 немски алпинисти трябваше да бъдат спасяванидо Залцбург, където бяха блокирани от петък. Други хора починаха при лавини в Швейцария, Австрия и Германия.
В Южна и Източна Германия се чакат още снеговалежи, а в северния крайбрежен град Хамбург жителите се приготвят за наводнения, осведоми ДПА.
В Холандия предизвестяват за анулация на полети. Холандският транспортьор KLM анулира 159 полета.
Съобщава се за мощен снеговалеж и мощни ветрове в централната част на Скандинавия.
Силен снеговалеж блокира трафика в Словакия. Има анулирани полети на интернационалното летище в Братислава.
Училищата в Атина и околните региони остават затворени. Някои планински пътища са затворени. На места температурата падна до -20 градуса по Целзий. Дори на доста гръцки острови има снеговалеж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР