Тежка спасителна акция заспасяване на пострадал турист се извършва в

...
Тежка спасителна акция заспасяване на пострадал турист се извършва в
Коментари Харесай

Тежка спасителна акция в Пирин: Турист е паднал между вр. Вирхен и вр. Кутело

Тежка избавителна акция заспасяване на потърпевш екскурзиант се прави в Пирин планина, сподели за Българска телеграфна агенция Методи Баненски от Планинска избавителна работа – отряд Банско.

Сигнал за случай в планината е подаден към 16 часа през днешния ден. Веднага към мястото, на която се е предполагало, че е допустимо да е потърпевшият екскурзиант, се насочва екип от 17 планински спасители от отрядите в Банско и Разлог. Преди минути спасителите са достигнали до потърпевшия екскурзиант.

„ Вероятно е паднал съществено, в този момент ще се посочи какво е положението му, само че е жив и е контактен “, сподели за Българска телеграфна агенция Методи Баненски и добави, че потърпевшият екскурзиант не може да се придвижва самичък.

Инцидентът е станал в региона на връх Вихрен сред върховете Вихрен и Кутело. Пострадалият екскурзиант е чужденец, по първична информация американски жител.

Предстои планинските спасители скоро да бъдат в безвреден регион, като се чака акцията да продължи още няколко часа. Въпреки компликацията на терена и поради тежестта на акцията, планинските спасители още веднъж са в планината и си правят работата, сподели Методи Баненски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР