Тежка сесия с дълъг дневен ред започва днес след едномесечно

...
Тежка сесия с дълъг дневен ред започва днес след едномесечно
Коментари Харесай

Демократична България иска отмяна на такса смет за хотели, о...

Тежка сесия с дълъг дневен ред стартира през днешния ден след едномесечно спиране за предизборна почивка. Разгорещени диспути се чакат по някои от точките, за които няма единно мнение в локалния парламент на Пловдив.

Съветниците от Демократична България оферират хотелите и заведенията в Пловдив да бъдат освободени от такса боклук за времето, когато бяха затворени поради пандемията. Според мнението на зам.-кмета по финанси Величко Родопски обаче няма по какъв начин със задна дата да трансформират наредбата и да опростят таксата, която се заплаща и се разходва освен за събиране на сметта, само че и за разчистване на публичните площи. " Освобождаване от такса боклук на туристически отрасъл би сложило останалите компании и жители в неравностойно състояние, защото те също са претърпели вреди поради ограничаващите ограничения ", твърди в писмото до Общинския съвет Величко Родопски.

В дневния ред на сесията са включени още 45 точки. Сред тях са бюджетната прогноза на Община Пловдив за три години с дълг 132 млн. лв. през 2024 година, защото Общината желае да вземе нов капиталов заем, разпоредба за общински търговски сдружения, продажби на общински парцели и жилища, разпоредба за ограничение на популация на бездомните животни.

Местният парламент ще взема решение още кой ще поеме ръководството на КОЦ- Пловдив. Съветниците от Кауза Пловдив внесоха изключително през вчерашния ден предложение за освобождение на краткотрайния началник на Онкото доктор Пламен Фотев и назначение на негово място на доктор Тихомир Дерменджиев краткотрайно, до осъществяване на конкурс.

През предходната година доктор Дерменджиев, учител в катедра по микробиология в МУ-Пловдив, беше класиран на състезанието за началник на КОЦ на второ място. Както " Марица " писа преди няколко дни, в Кауза Пловдив са недоволни, че доктор Пламен Фотев не е стартирал плановете, за които локалният парламент беше дал единодушие за финансиране със заеми. В претекстовете до Общинския съвет това събитие не се загатва, а единствено сбито се споделя, че оферират доктор Фотев да бъде освободен " в полза на работата ".

В останалите групи към момента нямаха през вчерашния ден мнение. " Не сме обсъждали в групата тази промяна. Преди сесията или по време на съвещанието, в отмора, ще приказваме по тематиката, с цел да разберем какви са причините на сътрудниците. Ако има логичност, най-вероятно ще ги подкрепим при гласуването ", сподели ръководителят на ГЕРБ в локалния парламент Йордан Илиев.

Кандидатурата на доктор Тихомир Дерменджиев за началник на КОЦ е призната с утвърждение от шефа на общинското опазване на здравето доктор Калин Калинов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР