Тежка сесия на Общинския съвет предстои на 14 юли, след

...
Тежка сесия на Общинския съвет предстои на 14 юли, след
Коментари Харесай

След изборите: Задава се тежка сесия на Общинския съвет

Тежка сесия на Общинския съвет следва на 14 юли, откакто един месец градските старейшини бяха във почивка поради предизборната акция. В дневния ред са включени 49 оферти, най-вече на администрацията. Обикновено съветниците преглеждат на половина по-малко точки.

Освен че описът е дълъг, локалният парламент ще разисква две значими тематики, импортирани от кмета Здравко Димитров. Първата е актуализация на бюджета за 2021 година, която на последното съвещание не беше гласувана, защото предлагането за увеличение на финансовата рамка не събра кворум. Причината за това беше разногласието за 1,7 млн. лв., поискани на сесията за районните кметове.

Втората тематика, по която Здравко Димитров изиска поддръжка от Общинския съвет, е за капиталовия заем в размер на 40 млн. лв.. Както „ Марица “ писа, средствата са планувани за подлез „ Модър - Царевец “, пробив до Водна палата, реконструкцията на ул. „ Царевец “ и бул. „ Хаджи Димитър “, а също по този начин за доставка на техника за „ Чистота “ и „ Градини и паркове “. Според предварителните диалози с фонд „ Флаг “ заемът ще се тегли за 20 години с тригодишен гратисен интервал и 0,3% рента.

„ От фонда и банката е подложен период за финален отговор до 20 юли. Сумата също е лимитирана до 40 млн. лв. “, изясни зам.-кметът по финанси Величко Родопски.

В дневния ред е включена продажба на 12 общински жилища и десетина други разпоредителни покупко-продажби с парцели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР