Тежка обстановка на фронта в Източна Украйна. Руската армия обстрелва

...
Тежка обстановка на фронта в Източна Украйна. Руската армия обстрелва
Коментари Харесай

Масиран руски обстрел в Източна Украйна, Зеленски обяви ситуацията за „много тежка“

Тежка конюнктура на фронта в Източна Украйна. Руската войска обстрелва масирано втория по величина град в страната - Харков и Херсон. Повредени са жилищни здания, разнообразни обществени и транспортни обекти, в това число болница, поща и автогара. Има починали и ранени, заяви украинският президент Володимр Зеленски.

Ракета е блъснала жилищна постройка в гр. Харков и на мястото са били изпратени избавителни екипи,

Ситуацията на фронта е " доста тежка " с непрекъснатите съветски офанзиви в Донецка област и непрекъснатите опити за пробив на украинската защита там, съобщи президентът.
Ситуацията е доста тежка. Бахмут, Вухледар и други региони в Донецка област са подложени на непрекъснати съветски офанзиви. Непрекъснато се вършат опити да се пробие нашата защита. Противникът не брои хората си и поддържа висока активност на офанзивите. В някои от своите войни Русия е изгубила общо по-малко хора, в сравнение с губи край Бахмут. И на това може да се противодейства единствено с изключителна резистентност и цялостно схващане, че защитавайки Донецкия район, нашите воини пазят цяла Украйна.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Донецкият град Бахмут и близките региони са сцена на някои от най-ожесточените сражения от началото на съветската инвазия.

На този декор канцлерът Олаф Шолц повтори, че Германия няма да изпрати изтребители на Украйна, до момента в който Киев ускорява апелите си за по-модерни оръжия от Запада, които да оказват помощ за отбиване на съветската инвазия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР