Тежка катастрофа спря Монбат рали Сливен. Лидерите след първия ден

...
Тежка катастрофа спря Монбат рали Сливен. Лидерите след първия ден
Коментари Харесай

Турски екипаж катастрофира тежко на рали „Монбат Сливен“

Тежка злополука спря " Монбат рали Сливен ". Лидерите след първия ден Уур Сойлу и Арас Динчер претърпяха тежък случай по време на стадия „ Трапоклово “.
Според информациите от щаба, откакто е минал през известната грапавина на километър преди село Седларево, Уур Сойлу е изгубил надзор върху автомобила, блъснал се е в банкета и е полетял във въздуха, след което е направил серия от преобръщания.
С мозъчен оток и фрактура на гръбначен прешлен е водачът на турския екипаж, аварирал на рали " Монбат Сливен ", заяви пред кореспондент на Българска телеграфна агенция доктор Хрисант Хрисантов , зам.-директор по медицинските действия в МБАЛ " Д-р Иван Селимински " в Сливен.
Според лекарите потърпевшият евентуално има и контузия на рамото, като се прави скенер. От регионалната болница са подготвени да настанят пациента в реанимационното поделение, само че по думите на доктор Хрисантов от екипа на състезателя имат желание да го транспортират в Турция. Въпреки сериозната политравма водачът е постоянен и контактен.
Навигаторът е без съществени контузии, направени са му проучвания и е освободен.
От пресцентъра на надпреварата в това време оповестиха, че 40-ото интернационално рали " Монбат Сливен " бе спряно през днешния ден към 10.15 часа, откакто на първия скоростен стадий Трапоклово (11.84 км) турският екипаж Угур Сойлу/Арас Динчер (Шкода Фабия Рали 2) са аварирали тежко. Рязко и при доста висока скорост автомобилът им се е отклонил вдясно от трасето, влезнал е в канавката, а по-късно е " отскочил " над 15 метра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР