Тежка катастрофа с гръцки ТИР е станала тази нощ на

...
Тежка катастрофа с гръцки ТИР е станала тази нощ на
Коментари Харесай

Страшна катастрофа с гръцки тир на отсечката на смъртта Русе-Бяла

Тежка злополука с гръцки ТИР е станала тази нощ на пътя Русе-Бяла. Камионът е изгубил ръководство поради несъобразена скорост и замръзнал сектор и се е завъртял на платното. Спрял е безусловно на метър от жп линията, преди да падне върху релсите. Двамата водачи са потърпевши леко, съобщи БГНЕС.

Инцидентът е станал към 1 часа тази нощ, малко след изхода от Русе. Тирът е бил претрупан с безалкохолни и е пътувал от Дунав мост към Солун. При злополуката по знамение не е имало други коли в насрещното платно. Късмет е също, че тирът се е разминал с удар в дирек от жп мрежата, което щеше да прекъсне трафика на влаковете.

Шофьорите демонстрираха икона на Иисус Христос, който съгласно тях ги е закрилял в този случай. Заради злополуката се наложи представители на железниците да алармират на място преминаващите влакове, с цел да понижат скоростта. Движението се реализира в една лента, като се контролира от екипи на Пътна полиция. Рано сутринта е бил изработен опит да се издърпа тирът, само че безрезултатно. По-късно денем ще се опита още веднъж да бъде отхвърлен и пътят да бъде освободен напълно за придвижване. След снощната поледица, която затвори за два часа и половина всички пътища в региона, ситуацията в Русенско се възстановява.

През цялата нощ машини на снегопочистващите компании опесъчаваха главните артерии в района. Образували са се и огромни опашки от камиони в региона на Дунав мост по пътя за Силистра, а напредването им към граничния пункт се реализира благодарение на екипи на Гранична полиция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР