Тежка катастрофа с български бус е станала днес сутринта на

...
Тежка катастрофа с български бус е станала днес сутринта на
Коментари Харесай

Тежка катастрофа с български бус е станала в Румъния, има жертви


Тежка злополука с български бус е станала през днешния ден сутринта на народен път DN56 наоколо до с. Басараби, община Калафат в Румъния, оповестиха от Министерството на външните работи. Двама души са починали, а четирима български жители са ранени.

Посолството на Република България в Букурещ e в непрекъснат контакт с управляващите в Румъния, които оказват цялостно подпомагане на потърпевшите в случая за приемане на нужните медицински грижи, както и на околните на умрелите, прецизират от Министерство на външните работи.

Полицаите са открили, че български жител на 42 години, ръководещ лекотоварен автомобил в посока Калафат, се е блъснал в спрял товарен автомобил. В буса е имало още петима пасажери - всичките български жители, прецизира полицията в Калафат, представена от Българска телеграфна агенция.

В резултат на злополуката са починали водачът на лекотоварния автомобил и още един мъж, а четирима души, в това число дете на 4 години, са потърпевши и са откарани в болница.

От 6:30 ч. сутринта до 9 ч. е било блокирано прекосяването през граничния пункт при Видин-Калафат заради неспособност за придвижване на румънска територия на транспортните средства и осъществяване на процесуално следствени дейности и почистване на пътя.

След 9 ч. пътят е бил освободен и придвижването от и към България на граничния пункт е било възобновено.

По информация на румънските управляващи, представени от Людмил Димитров, българският микробус се е движел в посока България. Той добави, че повече информация от румънските управляващи по случая се чака по-късно през днешния ден.

По информация от „ Аджерпрес “, тежката злополука е станала тази заран край Басараби в региона на румънския град Калафат.

Причините за случая се обясняват.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР