Тежка изследователска работа години наред стои зад книгата История на

...
Тежка изследователска работа години наред стои зад книгата История на
Коментари Харесай

„Старият Бургас“ навърши две години, но само в Дарик Югоизток

Тежка изследователска работа години наред стои зад книгата „ История на Бургас “. Съавтор в нея е водещият на рубриката „ Старият Бургас “ по Дарик Югоизток – Митко Иванов. За 24 месеца в ефира на Дарик безусловно сърфирахме през вековете, преминавайки през доста забавни обстоятелства поместени в нея, връщайки се със сведения чак до 16 век.

Не пропуснахме да проследим и книгата му „ Бургаският диалект до 1989 “, която повдига завесата към космополитния дух на града, в чийто локален речник са събрани думи от целия свят.

Художник, иконописец, историограф, публицист, създател на стотици публикации, основател на акции за предпазване и извеждане на паметта на Бургас… Творческият му развой обаче не е бил фокус на рубриката.

Ето за какво, свързахме отбелязването на скромната втора година от предаването „ Старият Бургас “ със занимателната и забавна част от изследователската работа на Митко Иванов по приготовление на изданието „ История на Бургас “.

Как се основава най-голямата библиографска база в България, до момента в който историци спорят за родните места на първите пивоварни, какво е общото сред ромски гробари и вторият наследник на Райна Княгиня, Георги Дипчев и по какъв начин интелектуални разногласия за бургаския диалект събират хората по масите в нощно заведение… Все тематики, по които Дияна Бедросян, разпитва Митко Иванов в предаването този петък. Чуйте в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР