Тежка и задушлива воня на цигари посреща гостите на иначе

...
Тежка и задушлива воня на цигари посреща гостите на иначе
Коментари Харесай

Мизерия! Смрад на цигари, вехти стаи, задух и мърляв фитнес посрещат гостите във велинградския “лукс” хотел “Арте”, собственост на милионера Христо Тодоров. Синковецът му нашмъркан блъска полицейска кола

Тежка и задушлива смрад на цигари посреща гостите на другояче първокласния и придирчив спа хотел “Арте ” във Велинград, оплакаха се група фамилии, имали неблагоразумието да изсипят няколко междинни заплати за уикенд там. Плътна никотинова завеса ги посрещнала още във фоайето, където на всички места били сложени пепелници, окуражаващи пушачите да си павкат на затворено, напълно в прорез с наредбите на здравното министерство.

 

Дали босът на “Арте ” и на сходния хотел “Кашмир ” Христо Томов цака яки пачки на локалните здравни инспектори да си затварят очите, или поради дебелите му политически връзки, заведенията му са зона неразрешена за инспектори, можем единствено да гадаем. Със сигурност обаче даването на подкупи не му е непознато, в случай че имаме вяра на клюки, че бил броил два пъти по 50 хил.лв. на пловдивски прокурор и арбитър с цел да освободят капризния му синковец Тома Томов. През 2021 година келешът потроши полицейска патрулка с колата си, а ченгетата го хванаха да кара пийнал и нашмъркан до козирката. По същото време синът на Томов преби клиенти и охранители в пловдивско заведение, още веднъж под въздействието на крепък коктейл от амфети, марихуана, пико и алкохол.

 

Но дано се върнем на мизерията в Х-л “Арте ”. Освен цигарената смрад, поради проблем в климатичната система, температурите в стаите гонят тези в сауната и даже при слънчево време доближават 30 градуса. Това е безусловно пагубно за хора даже с почтени сърдечно-съдови болести като високо кръвно, да вземем за пример, да не приказваме за страдащите от хронични белодробни или нервни заболявания. Още по-ужасно било, че гостите нямали никаква алтернатива да контролират температурата в стаите, т.к топлото се подавало централно, тъкмо като по соца. Така посетителите трябвало да избират дали да спят на отворен прозорец цяла нощ, или да се потят като в пъкъла, за който прочие са платили сред 500 и 1500 лева на нощ.

 

Проверка на потребителските мнения в платформата Booking (където да пишат имат право единствено действителни хора, и то употребили услугите на хотела), удостоверяват на 100% написаното от нас. В допълнение излъганите се оплакват от зверска нечистотия и ужасяваща воня. Ето единствено дребна част от отрицателните мнения:

 

“Стаята не отговори на упованията ни за 5-звезден хотел. Мебелите бяха малко износени, някои елементи от дървения долап липсваха, а други бяха оклепани. Менюто в стаята беше нищожно. Стаята не беше толкоз чиста, колкото чакахме. Например, масата в стаята беше мръсна и огледалото в банята също не беше изключително чисто ”.

 

“Извършваше се строителство наоколо до хотела. Шумът беше нетърпим от самото начало. Персоналът в ресторанта не е добре подготвен. Обслужването е криво-ляво. Няма зелено пространство за сядане, няма градина или кафене навън, което е супер необичайно за петзвезден хотел. Само един бар - във фоайето. Част от храната е с доста ниско качество. Фитнесът отваря в 9, само че закуската е до 10, тъй че е невероятно да упражнявате и по-късно да закусите ”.

 

“Хотелът сега е строителна площадка, басейнът е в непосредствена непосредственост до паркинга и до входа, няма усамотение. Стаята на първия етаж беше доста шумна, можехме да чуем персонала/гостите да беседват под нас. Светлините от басейна се виждаха през нощта, трябваше да спим със затворени пердета и затворени прозорци ”.

 

“Може би има проблем с вентилацията. В детският ъгъл се носеше мощна миризма на цигари ”.

 

“Температурата в хотела беше прекомерно висока. Разбирам, че е СПА хотел, само че климатикът в нашата стая беше надъхан на 27° и 2 скорости на вентилатора, когато пристигнахме. Беше невероятно да охладим стаята през нощта, тъй че беше безсънна нощ за нас и нашето бебе заради жегата. Лошото е, че нагревателят в банята не може да се управлява и той в допълнение затопля стаята. Там 2 вечери при започване на февруари спахме на отворен прозорец. Освен това прозорецът беше необятно отворен по време на целия ни престой и не можахме да достигнем естествена и здравословна температура за сън, която е под 22° ”.

 

Това са единствено дребна част от отрицателните противоположни връзки, без да броим недоволствата за косми и мръсни хавлии в спа центъра и престоялите храни, които постоянно се сервират в ресторанта, за смут на родителите с дребни деца, рискуващи да се обзаведат със стомашно-чревно разстройство.

 

Смрадта и гнусотията обаче не пречат на боса Христо Томов да смъква по пет кожи от посетителите си, претендирайки за петзвездно обслужване. Ние оставаме в очакване здравните инспектори да си влязат в ролята и с няколко яки инспекции да отучат разпищоления пловдивчанин да окуражава тютюнопушенето в хотела.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: хотел Арте Арте хотел Христо Тодоров Велинград милионер гости смрад цигари задух вехти стаи
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР