Тежка драма има в редиците на ГЕРБ кой да води

...
Тежка драма има в редиците на ГЕРБ кой да води
Коментари Харесай

Тежка драма между Лиляна Павлова и Мария Габриел кой да води евролистата на ГЕРБ


Тежка драма има в редиците на ГЕРБ кой да води листата за евродепутати на идните избори през тази година. Битката е сред Лиляна Павлова, някогашен министър по европредседателството на България и Мария Габриел, настоящ еврокомисар, излъчен от страната ни. Това научи Скандал от редиците на най-голямата партия. Двете не си говорили, като даже лъхало сред тях двуличие и ненавист.
Зад Лиляна Павлова е застанал твърдо премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Тя възвърна своя имидж и рейтинг след сполучливото европредседателство на България. Според едни гербери, Павлова е разпознаваемо лице в страната и би трябвало да води листата. "Хората я познават и биха дали своят вот за нея, в сравнение с за някой различен от сегашните евродепутати, които не съумяха да се наложат като разпознаваеми лица измежду обществото ", изясни депутат от ГЕРБ.
Същото се отнася и за Мария Габриел. Сегашният еврокомисар е позната и подкрепяна в Брюксел, само че със слаба известност в България. Освен това не е запомнена с активност, която да е съдействала нещо за страната, обясниха от ГЕРБ. Зад кандидатурата Габриел да води евролистата твърдо застават от Европейската национална партия, на която ГЕРБ е член. Габриел е подкрепяна и от зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който още веднъж ще управлява предизборния щаб.
ГЕРБ се цели за 6-7 евродепутати на изборите през май тази година.
Ако ГЕРБ завоюва и има опцията да излъчи еврокомисар, най-вероятно това ще бъде Лиляна Павлова. Мария Габриел ще отпадне макар, че тя има съществено лоби в ЕНП. Да остане евродепутат, от ЕНП натискат и за Андрей Ковачев. Той е непосредствен другар с Манфред Вебер, който беше номиниран от ЕНП за идващ ръководител на Европейската комисия. Ева Майдел също е от това обграждане връзкари.
Габриел и Майдел имат извънредно мощни позиции в Брюксел.
Мария Габриел е родена в Гоце Делчев, само че е отраснала в Хаджидимово. Преди пет години Мария Габриел, тогава още с моминското си фамилно име Неделчева, се омъжи за французина Франсоа Габриел от вътрешния кръг на ръководителя на Европейската национална партия (ЕНП) Жозеф Дол, а през днешния ден - член на кабинета на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни. Председателят на ЕНП Жозеф Дол кумува на сватбата на Неделчева и Габриел в София през 2012 година. Франсоа и Мария Габриел имат един наследник Жан-Едуар, роден през 2015 година
Мария Иванова Габриел е народен представител в Европейския парламент от групата на Европейската национална партия от 2009 година От 2012 година е зам.-председател на ЕНП Жени, както и заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент. От 2014 година е началник на българската делегация в групата.
Ева Майдел, по майчина линя е с дупнешки корени.
От началото на 2017 година българската евродепутатка от ГЕРБ Ева Паунова носи семейството Майдел, тъй като се омъжва за приятеля си австрийския юрист Никлас Майдел. Той е един от 28-те най-влиятелни политици в Европа съгласно ранглиста на “Политико”. Двамата се срещат в Брюксел на вечеря, проведена от братовчед на младоженеца. И Ева, и Никлас работят основно в Брюксел имат и един наследник.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР